De Trudy's Cycling Team

14/06/2015:Petit-Roeulx-Lez-BraineAfstand: 73 km


In extremis vervoegde onze Kiné Bart zich bij 7 andere Trudy's (Spartacus, Boisson Hagen, El Pistoleiro, F. Sjleck, Guy De Chou , Domsken en onze kampioen T. Martin) om de zondagsrit aan te vatten. Niemand van het Trudy-peleton zou bij de start het scenario voor deze 15de rit hebben kunnen schrijven.


Voor het Trudy-peloton zich goed en wel in beweging had gezet, ging het reeds grondig mis. De Voldersstraat wordt in de 2de week van juni het best gemeden de volgende jaren. Een wel erg bedrijvige autobestuurder werkte al onmiddellijk op het gemoed van het hele Trudy-peloton. Toen de erg sympathieke autobestuurder even later werd opgemerkt op de hoek van de Onkerzelestraat was het hek helemaal van de dam en kon El Pistoleiro zich in extremis bedwingen om deze vriendelijke kerel niet te lijf te gaan. Nadat de rust was teruggekeerd zette het peleton vaart via de Koppenhollestraat richting Galmaarden en Tollembeek om via Slagerij Van Oycke (met zijn heerlijke "spaghettisaus", dat niet alleen overigens :-)) te fietsen richting een iets meer glooiend parcours. Het eerste uur werd aan een meer dan behoorlijk tempo afgehaspeld, 28.5 gemid. F. Sjleck had het meer dan eens moeilijk, na het Siberische werk dat hij zaterdag had verricht, om in het peloton te blijven.


Bijna halfweg werd het peloton voor de tweede maal opgeschrikt: nu maakten we kennis met een Subaru Impreza die even aan het inrijden was op de smalle, bochtige wegen net naast onze tweewielers. Even later in Petit-Roeulx-Les-Braine werd meteen alles veel duidelijker. Het Trudy-peleton diende het uitgetekende parcours te verlaten aangezien de plaatselijke rally reeds van start was gegaan en we allen graag heelhuids terug in ons lokaal wilden arriveren. Na wat zoeken en tasten op de GPS-toestellen werd het parcours teruggevonden en kon de rit verder worden afgewerkt. Ook nog even vermelden was de materiaalpech waarmee Guy De Chou had te kampen. In een afzink kwam zijn achterwiel onzacht in botsing met het wegdek dat even was onderbroken. Guy kon gelukkig genoeg de rit uitrijden, maar dit was natuurlijk niet goed voor zijnen "moral".


In Rebecq zagen de beteren in de groep de kans om de benen even te testen. F. Sjleck haakte vlug af, E.P. en Spartacus reden eveneens op eigen tempo naar boven. Vooraan waren het de sterke mannen T. Martin en G. De Chou, die bijna zij aan zij bovenkwamen met in hun zog Doms en Bart.


Net voorbij het kruisen van de steenweg Edingen-Asse had een zeer voorname challenger voor het Trudykampioenschap Boasson-Hagen af te rekenen met zware materiaalpech, een knal had een lekke achterband opgeleverd. Het hele peloton zette zich aan kant en naar goede gewoonte werd op E.P. gerekend om Boasson-Hagen zo snel mogelijk terug op de fiets te krijgen. E.P. deed dit opnieuw voortreffelijk, weliswaar met enige moeite omwille van het, in de volksmond genoemde, "bombonneken". Maar hierop volgde opnieuw een luide knal en toen werd de kapotte buitenband opgemerkt … dit betekende "abandon" Boisson-Hagen.


De co-leider in het Trudy-kampioenschap, Spartacus, realiseerde zich als eerste wat dit concreet betekende: een nieuwe leider en merkte dit op een nogal sarcastische wijze op voor de hele groep waardoor het voor Boasson-Hagen nog iets onprettiger wachten werd op zijn hemelse Vienna (dixit Burre en de Gorilla).


De rest van de groep zette nu koers richting Congoberg. In de afzink van de Congoberg werd het opnieuw close en hingen enkele rennerslevens aan een zijden draadje. Een verdwaalde moto vond het nodig vond om af en toe de gashendel volledig open te zetten en zich even Valentino Rossi te wanen. Een rustige en veilige zondagmorgen, ja mijn kloten ja …


Via Grimminge werd de finale ingeleid naar de top van de Onkerzelestraat. De Trudy-kampioen vond zijn tijd gekomen en zette het hele peloton op een lint, weliswaar tegen een zeer aangenaam tempo voor iedereen. Hoe dichter de kerk in zicht kwam, hoe kleiner de kopgroep werd en de eersten gelosten werden opgetekend op de wedstrijdradio. Voor F. Sjleck, Spartacus en Doms waren de ereplaatsen reeds gaan vliegen. T. Martin probeerde F. Sjleck nog naar de voorste gelederen te brengen, maar toen daar de eerste demarrages werden geplaatst, besloot F. Sjleck zich wijselijk terug op zijn zadel te zetten. Een verbazend sterke kiné kon gemakkelijk het tempo van E.P. en Guy De Chou volgen. E.P. vond het met de finish in zicht welletjes geweest en plaatste een verschroeiende demarrage. Guy De Chou kon nog even aanklampen, maar diende zich toch gewonnen te geven. Het was voor E.P. zijn eerste ritoverwinning dit seizoen. Bart werd zeer verdienstelijk derde.


Achteraf waren alle Trudy's welkom op het zonovergoten terras van F. Sjleck om te genieten van een meer dan welgekomen verfrissing! Het werd een gezellige afsluiter van de rit, waarbij het smullen geblazen was van enkele verhalen bij de grootste voetbalclub van dit land, voor alle duidelijkheid "Royal Sporting Club Anderlecht".


Toch nog even meegeven dat vrijdag een toch wel heel bijzonder event had plaatsgevonden bij Mr. Martin: op minder dan 24u tijd werd een super BBQ georganiseerd. Nogmaals het bewijs dat de Trudy's wel degelijk een fantastische bende bij elkaar zijn en dit alles onder de regie van M.E.P. "Martin Events &Projects". Het werd een zeer gezellige avond, jammer genoeg tekenden onze nationale "helden" niet present om de kers op de taart te plaatsen. Een speciale dank gaat nogmaals uit naar Slagerij Van Oycke!!!Luigi alias F. SchleckTerug