De Trudy's Cycling Team

06/09/2015:GezwotenAfstand: 81 km


Op de eerste zondagmorgen van september tekenden zes Trudy's present, vergezeld van gelegenheidsrijder and partner in crime van AD Delhaize Angelo Bogaert. Bij deze willen we Angelo nogmaals danken om Boasson-Hagen van een fantastische thuiskomst te voorzien op zondag 30 augustus. De zes Trudy's, die de aanwezigheidslijst tekenden op deze frisse zondagmorgen, waren achtereenvolgens: E.P. (de topconditie stond zo van zijn gezicht af te lezen), Flecha (had naar het schijnt zelfs op zijn fiets geslapen), Boasson-Hagen (had zowel op Vienna als op de fiets gezeten afgelopen week: dixit Boasson-Hagen lui-même), de comeback van Tony Martin (nog niet op de fiets gezeten, maar het afgelopen weekend wel zijn bed bijna niet uitgekomen...), de beresterke Doms (met in zijn achterzak nog een gedeelte van het "schrijn") en F. Sjleck (opnieuw met frisse tegenzin na een avondje fluiten). Grote afwezige was uiteraard Spartacus ...betekende deze rit de definitieve ommezwaai in het Trudy-klassement of gaan de resterende ritten alsnog voor een onverhoopt spektakel zorgen... Wie een gokje wil wagen, 1 adres uiteraard "de Gorilla" !!!


Zoals door iedereen werd verwacht nam E.P. onmiddellijk het commando samen met Flecha. Na nog geen 1000 meter werd reeds duidelijk wat de verhoudingen waren in het Trudy-peloton. F. Sjleck, Boasson-Hagen en Doms dienden onmiddellijk een klein gaatje te laten op de kopgroep. Juist voorbij de Grupello was de hergroepering een feit en reed het Trudy-peloton gezamenlijk richting de beklimming van de Kapellen en La Houppe. Als even later 4 verdwaalde fietsers, van dat "veredeld fietsclubje op de hoek van de Vesten", ons passeerden werd de boel aan flarden gereden. Flecha en Tony Martin konden de benen niet stilhouden en reden even mee met deze amateurs. Achteraan stond de deur open en F. Sljeck besefte onmiddellijk aan welke calvarietocht hij was begonnen. De commentaren van het nog te af te leggen parcours beloofden ook al niet véél goeds en bijgevolg stond F. Sljeck zijnen moral ver beneden zenit!


Bovenaan werd op iedereen gewacht en werd koers gezet richting de Vlaamse Ardennen. Via Ellezelles kwamen we terecht op de afdaling van de kasseistrook "de Donderij". De terreinen van K.V.V. Ardennen en Kluisbergen Sportief zagen we voorbijflitsen vanop de fiets. In de verte doemde de reusachtige Koppenberg op , maar F. Sljeck werd al vlug gerustgesteld door Doms dat we dezen berg buiten categorie links lieten liggen. Doch de harde tegenwind op het smalle wegpad was een zéér te duchten tegenstander.Toen we via Berchem de grote Steenweg werd opgedraaid richting Harelbeke en we vervolgens in Anzegem aankwamen, dacht F. Sjleck nooit meer in Geraardsbergen te geraken. In Anzegem kregen we nog maar eens een kasseistrook voorgeschoteld, met name de gekende "Varent". Mijn excuses maar ik kan helaas niet zeggen wie voorop een versnelling plaatste of de groep op sleeptouw nam, ik was er niet bij. Steeds dokkerde ik als laatste over de kopjes en hoopte dat we zo vlug mogelijk van die verfoeide kasseien verdwenen. Het zullen wel achtereenvolgens E.P. , Flecha en Tony Martin, de mannen met de hele sterke benen geweest zijn die om beurten het commando namen. F. Sjleck genoot dan maar van de fantastische huizen die langs de weg opdoemden, de ene villa al reusachtiger dan de andere...In Gijzelbrechtegem werd het Trudy-peloton opgeschrikt door de beklimming van de "Kwadenbulk".


Via Wortegem-Petegem kwamen we in Oudenaarde toen twee dolgedraaide overjaarse pubers van rond de zeventig het nodig vonden om eventjes E.P. op zijn plaats te zetten. Beiden dachten de finale van de Ronde van Vlaanderen te rijden...een pluim op de hoed van E.P. die zich niet liet vangen en geconcentreerd de groep verder op sleeptouw meenam.


Na de beklimming van de Wolvenberg volgde de kasseistrook "Ruiterstraat". Hier moet een werkelijk ontketende Tony Martin zichzelf niet meer onder controle gehad hebben. Hij bleef maar doorrijden , "euh vliegen over de kasseien" en na enkele minuten toen het Trudy-peloton opnieuw voltallig was, kwam het besef dat Tony Martin het parcours had verlaten. E.P. nam opnieuw zijn verantwoordelijkheid en ging Tony Martin de levieten gaan lezen en terug op het parcours loodsen. Ondertussen had F. Sjleck Boasson-Hagen bij zich geroepen om niet op het tweetal te wachten, zodat F. Sjleck wat kon bekomen en met enige voorsprong zijn calvarietocht kon verderzetten.


Het was pas in Sint-Maria-Horebeke op de "Armekleie" dat E.P. de puntjes op de i zette en zowat het hele Trudy-peloton het nakijken gaf en zowel F. Sjleck als Boasson Hagen werden bijgehaald. De rit werd verder gezet en het was via de "Warande" en niet Ten Bosse dat vaart werd gezet richting Lierde. Het einde was bijna in zicht...Boasson Hagen groeide naarmate we dichter kwamen bij Geraardsbergen...misschien wel best opletten want er is zoiets van "het vel van de beer verkopen..."


Soit laat ons zeggen dat het een relatief gemoedelijke rit was geweest en we stonden aan de lichten om het Centrum binnen te knallen...veel kon er in principe niet meer gebeuren zeker ???


Dat was zonder die witte camionette gerekend die F. Sjleck bijna aanreed. Dit werkte niet alleen bij F. Sjleck als een rode lap op een stier en de witte camionette werd gevat net voor de Wegvoeringstraat...daar kreeg F. Sjleck van de bestuurder te horen "jij bent toch een fietser” ...F. Sjleck liet net als alle andere toegesnelde Trudy's deze domme man voor wat hij was en iedereen zocht het lokaal op waar we allen uitkeken naar onze grote pot bier!


In de Presse werden we opgewacht door Stefken en Beeeeeeeeeeerens... en niemand minder dan Nele...néén niet Nele van Chatte (want die zaten beiden in Veurne)...wie was deze Nele dan wel ??? Alles werd vlug duidelijk toen Tony Martin zich ontfermde over deze onbekende Nele. Welkom in de club Nele !!! Ge moogt er enen op geven tsjoelalatsjoelala...


En last but not least komen we bij de verduidelijking van onze titel... Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeerens kon het niet laten om eventjes met The Boss de spot te drijven...c The Boss heeft in zijn gekende spraakwatervalstijl de volgende woorden hebben uitgebracht: "ik heb nogal GEZWOTEN"... OK , dat kan bij iedereen wel eens voorvallen zeker. Ons Stefken zag haren playboy bezig en zette toen haren Beeeeeeeeeeeeeerens op sublieme wijze met zijn voetjes op de grond. In het ABC van Beeeeeeeeeeeeeerens wordt bereikbaar geschreven met een lange ij! Dus niemand moet verschieten als hij het volgende bericht krijgt van Joeri: "IK BEN NIET BERIJKBAAR!".


Als afsluiter wil ik nog even terugkomen op het laatste weekend van augustus met enkele quotes, vragen en bedenkingen...


- we mogen nu wel stillekes aan met zekerheid stellen dat nonkel Guido ons clubje van 7 leden begint te kennen en ons allereerste eetfestijn kon hij zich nog levendig herinneren... we zullen dan toch zo slecht niet bezig zijn zeker ! ? ! :-)

- op het terras na de zeer mooie plechtigheid in het stadhuis was het lijken tellen: Tony Martin met zonnebril en Guykes met bezweet voorhoofd moesten voor elkaar niet veel onderdoen...wat zou dit later op de dag en de avond nog geven? Ook Joeri Beeeeeeeeeeeeeerens had naar eigen zeggen een zware avond achter de rug... - Is de Gorilla reeds bekomen van de enige dag dat hij dit jaar werkelijk de handen uit de mouwen heeft moeten steken? Tot op de dag van vandaag kan hij nog steeds geen bak bier meer zien! De voorliefde voor het versieren van struiken en planten kwam bij de Gorilla deze zaterdagmiddag plots naar boven!


Het moet gezegd worden dat de Trudy's wel degelijk van aanpakken weten: op een uurtje tijd werden er zomaar eventjes 140 bakken "Jupiler" versjacherd van de remorque naar het hek en over het hek en terug over het hek en dan vakkundig vastgemaakt door Nele en The Boss, dit onder een goedkeurend oog van Mauro, die zag dat alles goed kwam. Het bakje gerstenat (drie&eiml;ndertigers dan nog) dat ons werd aangereikt door Gerry (hartelijken dank Gerry !!!) kwam meer dan gelegen want de temperaturen tegen de witte gevel liepen op tot ver boven de dertig graden! Dan mag nen mens al eens een pintje drinken hé, nietwaar Guykes ? :-)


De verschijning zaterdagvond op het feest was zonder twijfel van mijn brother A. Sljeck: afgeborsteld in een knalrood kostuum werd hij vergezeld van zijn pink lady Els! De aap op zijn buikje maakte het plaatje compleet of was het een kleine "Gorilla"?


Maar de "story of the evening" kwam ongetwijfeld van Tony Martin !!! Tony Martin had de avond/nacht voordien iets meegemaakt waarvan hijzelf compleet uit zijn lood was geslagen. Toen Tony Martin opgepikt werd door F. Sjleck vergezeld van Lieveling en Lieveling zijn story hoorde, heeft het tot voorbij middernacht geduurd vooraleer Lieveling opnieuw bij haar positieven is gekomen!


F. Sjleck vond dit niet zo erg want zo kon hij ook even genieten van de stilte door de verbijstering bij Lieveling. Laat ons zeggen dat "een doucheken pakken" op de late uurtjes tot vreemde toestanden kan leiden! Zoiets lees je normaal alleen in de boekskes of zie je in een of andere film, maar bij onze Trudy's gebeurt dit toch wel in real life: van een avondje "Késken-Terjoien" gesproken.


Beerens zal een hele zware zondagnacht en morgen achter de rug gehad hebben, want vooraleer ons Stefken gekalmeerd zal geweest zijn, amai ons voeten...Stefken was de "revelatie" op het trouwfeest van Kris en Vienna. Gaat Stefken op de souper op hetzelfde elan verder, dan belooft het opnieuw een zwoele avond te worden in de Villa Wilson! Miauwkes !!! :-)


Graag wil F. Sjleck bij deze ook een oproep doen voor den DJ op de souper...als het mogelijk is...om niet den DJ van Hof van Nassau te kiezen...F. Sjleck en deze lieve jongen konden het niet echt vinden met elkaar. F. Sjleck en de Gorilla hebben er nochtans alles aan gedaan om een klein beetje het Vlaamse lied op de dansvloer te horen maar kregen telkens nul op rekwest. De Gorilla was dermate ontgoocheld en is huilend vertrokken zonder zijn idolen te hebben gehoord!


Wie heeft Guykes zondagmorgen wakker kunnen maken en met hoeveel promille is hij op de vlieger gestapt? Naar het schijnt ging de vlieger vanzelf omhoog, de piloten stonden voor een compleet raadsel... We vermoeden allemaal dat Katrien haar volledige trukkendoos heeft moeten bovenhalen deze zondagmorgen.


Waar waren alle Trudy's die zaterdagavond/zaterdagnacht/zondagmorgen bij hoog en bij laag beweerden aanwezig te zullen zijn op de Processie...? Fantastisch wat zowel de Gorilla als F. Sjleck deze zondagmorgen uit hun benen toverden en de Trudy's op een waardige manier hebben vertegenwoordigd. Uiteraard vergeten we ook Domsken niet die met het schrijn al dansend door de straten van Geraardsbergen liep ondersteund door de leuke deuntjes van Tony Martin op zijn klarinet!


F. Sjleck en E.P. willen Anouk danken voor de superontvangst zondagmiddag na afloop van de Processie en niet te vergeten de wederopstanding van blauw-zwartte vermelden...Ok, bij deze zal ik ook de uitslag opnemen in het verslag, jawel de Boeren versloegen de Rouches met 7-1 en eerlijkheidshalve heeft ondergetekende wel enkele doelpunten gemist...


Ze hebben de Gorilla zondagavond van de kindermolen moeten ontzetten want hij wou de floche niet meer loslaten en was iets aant zingen van "Merci Michel, Merci Michel..." Nonkel Guido is tussenbeide moeten komen, zodat de "kleine" kindjes opnieuw de floche konden grijpen en bekomen waren van de passage van de Gorilla aan het Stationsplein.


Chatte was zondagavond/zondagnacht heel moekes. Nele bedacht haar geliefde met een koekje van eigen deeg en Chatte moest de kelk tot op de bodem ledigen, Nele bleef maar doorgaan en Chatte zakte dieper en dieper weg ondergedompeld in de "Limoncello".


Verder heeft Chatte op de Processie plechtig de belofte gedaan om aan alle Trudy's "mosselen à volonté" aan te bieden … wel beste Chatte dergelijke beloftes worden door de Trudy's niet vergeten hoor! Het belooft opnieuw een heel amusante bedoening te worden !Luigi alias F. SchleckTerug