De Trudy's Cycling Team

20/09/2015:MosselritAfstand: 81 km


Voor de "mosselrit" op deze zonnige maar koude voormiddag tekenden 6 Trudy's present: de "bijna" kampioen Boasson Hagen, de "uittredend" Kampioen Tony Martin, de runner-up Spartacus, de man in bloedvorm El Pistoleiro, de immer goedlachse Doms en de slak Frank Sjleck. Grote afwezige was Guy De Chou, enkele journalisten wisten ons te vertellen dat hij op hoogtestage was in de Ardennen. Nu worden er al hoogtestages ingelast voor het souper...Waar gaat dit eindigen ?


Groot was wel de verbazing toen Flecha ons vervoegde in de Botermelkstraat...ondergetekende weet niet hoe het zit met de kilometers...misschien dat de algemene bestuursvergadering uitsluitsel kan brengen over het toekennen van de kilometers aan Flecha.


Het was een héél aangename start van de rit. Onder een leuk, maar aangenaam tempo begon het Trudy-peloton aan deze rit. Kopmannen van dienst waren Spartacus met aan zijn zijde Boasson Hagen, de nummers 1 en 2 van het klassement. Vrolijk keuvelend werden de eerste 15 kilometer afgehaspeld met een toch wel eigenaardige lus die gemaakt werd in Idegem... het ging trouwens niet de enige lus zijn die werd gemaakt vandaag. Eén Trudy vond het echter welletjes geweest en onmiddellijk was het kaas met gaten in het Trudy peloton. Eén versnelling van Flecha was voldoende om over te gaan tot een algemene stilte. F. Sjleck stond geparkeerd en zag voor hem Doms en Chatte ook in de moeilijkheden komen. F. Sjleck dacht niet om diezelfde kalvarietocht te moeten ondergaan als veertien dagen terug, maar besefte toen onmiddellijk dat ook niet van een leien dakje ging lopen.


Vervolgens werd het commando overgenomen door E.P. en Flecha en volgde de rest van het peloton zwijgzaam dit duo, de ene al wat gemakkelijker dan de andere. Doms kreeg af te rekenen met problemen aan de bovenste luchtwegen en had niet zijn beste dag dit seizoen.


In Sint-Antelinks kregen we de beklimming van de Zavelstraat en Ransbeekstraat voorgeschoteld.Tony Martin nam deze volledig voor zijn rekening en reed ettelijke meters voor de rest uit. Spartacus werd door Doms op de plaatselijke architectuur gewezen en kwamen uiteindelijk aansluiten in het peloton.


In Aaigem werd het F. Sjleck toch van het goede te veel toen Flecha opnieuw het Trudy-peloton op een lint zette en de tellers op het schermpje langzaam maar zeker boven de 35 km/u begonnen te gaan. Dit was het moment voor F. Sjleck om zich aan kop te zetten en duidelijk te maken dat het toch wel iets te snel ging.


Tony Martin ging vervolgens eventjes zich boven de groep stellen en reed verschillende kilometers voor de groep uit. Het moet wel worden gezegd dat dit om en rond zijn nieuwe "hometown" was. In Mere begonnen reeds zijn beentjes de kriebelen en vanaf Nieuwerkerken stak hij zijn neus reeds aan het venster om zich in Terjoden volledig te laten gaan. Hij begroette iedereen erg hartelijk. Tony hoorde in de verte zelfs de "stralen van de douche" en droomde gelukzalig weg...In Denderhoutem ontwaakte Tony opnieuw en kwam de rest van de groep aansluiten. Tony Martin hield aan zijn zogezegde tijdrit een pneumonie over, "schoon dingen" als ge het mij vraagt !


Via Nederhasselt met de toch wel lastige beklimming van de "Scheldestraat" werd naar Outer gereden en wachtte ons nog een pittige beklimming van de "Hoogstraat" en de "Echel" in Pollare. In de "Kappellekesbaan" in Denderwindeke blies de wind opnieuw fors in het nadeel en bleef de groep mooi samen.


Via de dorpskern van Waarbeke werd de laatste rechte lijn in gezet naar de finale van deze rit. In het centrum van Galmaarden was het nog opletten geblazen voor zondagsrijders en achteloze Delhaize-gangers maar heelhuids geraakte het Trudy-peloton via de kronkelende wegen in Viane. Het was net voor het opdraaien van Viane dat Doms zich aan kop zetten en werkelijk alles uit zijn kader haalde met gevolg alles opnieuw op een lint. F. Sjleck voelde zijn benen exploderen maar wou niet onderdoen en volgde in het wiel van Doms. Tot grote tevredenheid van F. Sjleck hield Doms het net voor "Bainkes" voor bekeken en zag het zinloze van zijn inspanning in. F. Sjelck herademde en draaide als eerste de Heuvelstraat in. Groot was zijn verbazing toen Doms alweer een tempoversnelling plaatste... was dit een Greg Van Avermaet-actie...demarreren tegen beter weten in... of had Doms, met zijn benen stil te houden voor Bainkes, iedereen zand in zijn ogen gestrooid ??? het werkte alleszins als een rode lap op een stier bij F. Sjelck...F. Sjleck bracht de rest onmiddellijk terug in het wiel van Doms en wist toen dat hij de rest zou moeten laten gaan hierna. Niet véél later begon het flitsende steekspel: Flecha schoot een eerste pijl af, gevolgd door Boasson Hagen. Tony Martin en E.P. beseften onmiddellijk dat ze Flecha niet mochten laten rijden en Tony Martin dichtte het gat, misschien zou deze inspanning hem wel de rit kosten? Spartacus moest enkele meters prijsgeven en had het geluk om terug bij de kopgroep te komen door de hulp van een toevallige passant (ik weet niet of deze passant ook van de mosseltjes mag komen proeven... dat moet Spartacus nog verduidelijken) net voor het begin van de beklimming van de "Mont de Schillebeek". Verder kan ik enkel nog meegeven dat E.P. op magistrale wijze deze rit heeft gewonnen. Op het podium flankeerden zich aan zijn rechterzijde Tony Martin en de terechte Trudy-Kampioen Boasson Hagen vervolledigde het podium aan zijn linkerzijde. E.P. heeft in de laatste rechte lijn Tony Martin geremonteerd, die duidelijk nog niet volledig was hersteld van zijn inspanning in de Heuvelstraat.


De Masters zijn trouwens nog steeds aan het bekomen van den tocht waarmee ze werden voorbijgesneld op de "Mont de Schillebeek" door de kopgroep van het Trudy-peloton.


F. Sjleck zag boven de Schillebeek een triomfantelijke Boss staan die de President aan het opwachten was. De Boss had blijkbaar opnieuw een rit op zijn naam geschreven bij de Masters.


Na de rit werd het Trudy-peloton vervolledigd met de vrouwelijke ega's Nele 1 en Nele 2, respectievelijk van Chatte en Mr. Martin. Lieveling en Mauro waren ook van de partij en ook Felix maakte zijn opwachting in de Presse.


Speciale vermelding maken we ook nog eens voor Joeri Beeeeeeeeeeeeeeeeerens omwille van zijn erg gesmaakte traktatie met de overheerlijke reusachtige mattentaart (Gelieve nu eindelijk te onthouden dat ondergetekende geen mattentaarten lust!).


Het was afgelopen vrijdag een héél moeilijke dag voor Joeri en dan is nogmaals gebleken wat voor een superbende de Trudy's zijn. De massale aanwezigheid van de Trudy's heeft Joeri enorm veel deugd gedaan en betekende voor hem dan ook zeer veel en Joeri bedankte dan ook alle aanwezigen hiervoor persoonlijk zondag na de rit.


Vrijdagavond werd er niet alleen ingedronken voor het weekend, tussen alle gezwans door werd er zelfs een mini-vergadering gehouden met een niet te stuiten Flecha. Flecha was duidelijk losgekomen na enkele glazen gerstenat. F. Sjleck noteerde ijverig alles op een bierkaartje want de ideeën en kritische opmerkingen vloeiden werkelijk uit de mond van Flecha. De weinige ogenblikken dat Tony Martin Nele kon gerustlaten, kwam hij even tussenbeide.


In de wandelgangen werd ook gefluisterd dat de laatste rit "De Grote Prijs Eddy Toeters" een kolfje naar de hand zou zijn van de Gorilla. Zeker nu de Boss niet aan de start zal verschijnen, in tegenstelling tot een eerdere belofte aan de organisatoren. Een zeer laattijdige afzegging wat enkele de geruchtenmolen in het peloton verder zal voeden. De pers zal alvast in grote getale aanwezig zijn om de comeback van de Gorilla mee te maken en het zegegebaar van de Gorilla kunnen vast te leggen. Jimmy Kodak zou alvast blijven overnachten op de Markt om vanop de eerste rij de aankomst van de Gorilla te vereeuwigen.


Even terzijde ook nog vermelden dat woensdagavond drie Trudy's, vergezeld van een erg imposante "Bergezel" genaamd Planchie, werden gespot in het Guldensporenstadion. Jammer genoeg werd er geen nieuw "mirakel van Brakel" geschreven woensdagavond maar het was toch alweer een zeer aangename avond. Tony Martin bleek geen liefhebber van Primus te zijn en besloot om zijn reisgezellen bij aankomst in Brakel onmiddellijk mee te nemen naar Geraardsbergen. We kunnen stellen dat Geraardsbergen sliep bij onze aankomst want zowat alle herbergen waren gesloten. Dat was echter buiten Tony gerekend en Tony bracht ons naar De Joint waar E.P. zijn tweede adem vond en een fond legde voor de "Grote Prijs Eddy Toeters" van zondag aanstaande.


Verder viel eveneens te horen dat indien na afloop van de "Grote Prijs Eddy Toeters" er geen mosseltjes op tafel komen, Spartacus iedereen zal trakteren in de Philippine op overheerlijke mosseltjes. Dit kan een voorbode worden van een nieuwe fantastische dag en uitstap, wat uiteraard erg gesmaakt wordt door het hele Trudy-peloton. Dank u Spartacus !!!


Misschien best ook dat iemand Guy De Chou tijdig uit zijn zuurstoftent gaat wakker maken voor de "Grote Prijs Eddy Toeters", want deze week heeft niemand iets vernomen van Guy.


Ja, de laatste dagen gebeuren opnieuw vreemde dingen in Trudy-middens. De plaatselijke pers smult uiteraard van zulke weetjes.Luigi alias F. SchleckTerug