De Trudy's Cycling Team

06/03/2016:KerkskenAfstand: 60 km


Zoals elk jaar is er bij iedereen toch wat nervositeit voor de eerste rit van het seizoen, dat was dit jaar niet anders. Het begon al met de aangekondigde weersvoorspellingen, wat trekken we aan van kledij? Hoeveel Trudy's zullen de weersomstandigheden trotseren en aan de start staan.


Het was kampioen Hagen die als eerste het startblad tekende, gevolgd door Spartacus. Hagen merkte op dat Spartacus zonder helm was aangekomen. Veiligheid staat voorop, dus kon ik al een eerste sprintje trekken richting huis om mijn helm op te pikken.


Ondertussen waren ook Domsken en El Pistoleiro aangekomen. Linda bood ons nog een koffietje aan en daar kwam ook T.Martin aangefladderd. De klok sloeg 9u en we konden ons op gang trekken voor de eerste opdracht van het seizoen. T.Martin zijn ketting hing er maar losjes bij, maar hij kon toch van start gaan.


Langs Onkerzele, Grimminge en Zandbergen ging het richting Appelterre, onder een gezapig tempo. Op de weg richting Lebeke werden we de eerste keer geconfronteerd met de stevige bries. Het was T.Martin die enkele meters kon wegrijden, maar El Pistoleiro bracht alles terug bij elkaar.


T.Martin loodste ons door zijn geboortestreek Kerksken. Aangekomen te Ninove, blies de wind volledig in het nadeel. Op De lichtoplopende strook, de steenweg naar Denderwindeke, was het dan ook alle hens aan dek om de groep samen te houden. Maar T.Martin en El Pistoleiro menden de groep onder het perfecte tempo richting Kapellekesbaan. Daar was het T.Martin die de gehele strook voor zijn rekening nam.


De donkere wolken pakten nu massaal boven onze hoofden samen en we besloten om het laatste lusje wat in te korten en daalden langs de Bovenkassei af richting Zandbergen. Het was El Pistoleiro die de laatste kilometers voor zijn rekening nam en de volledige groep in formatie aan ons lokaal arriveerden. En van de regenbuien hebben we zo goed als geen last gehad.


In ons lokaal zaten ons Masters te pintelieren, maar van hun fietsen geen spoor te bekennen :-) Manager Eddy kwam zijn troepen ook overschouwen na hun eerste opdracht, wat later gevolgd door F.Sjleck.


Slotconclusie van de eerste rit, perfect in Trudystijl gereden, lekker tempo, maar toch iedereen aan boord gehouden. Natuurlijk afgesloten met een goeie après natuurlijk. Nu op naar ons eetfestijng volgend weekend. Iedereen alvast bedankt voor de schitterende kaartenverkoop en de inzet bij de voorbereiding!!!!


One team, one mission!!!!!!!


Salute Spartacus

Terug