De Trudy's Cycling Team

20/03/2016:OosterzeleAfstand: 63 km


Na de korte tussenstop van vorige week, naar aanleiding van ons (geslaagd :-) eetfestijn, konden we er opnieuw invliegen. De voorziene rit naar Oosterzele werd aangepast wegens wegenwerken, naar de semi-klassieker G'bergen-Lessen-Ophasselt-G'bergen.


Na een avondje Wezen C (one team) en een Griekse braspartij, stonden we met 8 Trudyanen aan de start. De enen al wat meer getekend door het uitstapje dan den anderen. Tot overmaat van ramp weigerde Spartacus zijn pc elke medewerking om de rit op zijn gps te installeren. Ook kampioen Hagen had het parcours niet gedownload. Gelukkig zijn de Trudyanen mensen met een super geheugen en konden we het parcours perfect afleggen.


Bij de start werd er niet getwijfeld en de gas werd meteen opengedraaid. Meteen werd ook duidelijk dat Hagen en Spartacus last hadden van Metaxabenen....of was het toch die Griekse youghurt die hen slecht bevallen was. Na 20km eerste beklimming van de dag, La Houppe. T. Martin kletste iedereen uit het wiel en achteraan probeerden Hagen, Domsken en Spartacus om het traagst naar boven te rijden.


Na Flobecq kwam de wind volledig in het nadeel te staan, toch werd er richting Opbrakel nog eens deftig aan de boom geschud. Vooral een ijzersterke F.Sjleck schuwde het initiatief niet. Hier zagen we voor de eerste keer een T.Martin achteraan bengelen, blijkbaar eisten de vele dunks, bloks en driepuntshots van gisteren toch hun tol. Hij had zijn enige pijl verschoten op La Houppe.


Richting Hemelveerdegem waren het El Pistoleiro, Van Marcke, F.Sjleck en de Jan die alles serieus op een lint trokken...Spartacus zag zwarte sneeuw!!!! In Ophasselt wachtte ons nog de verraderlijke beklimming van de Patattenstraat...gelukkig stond er niet veel wind daar of Hagen en Spartacus waren gewoon weer achteruitgebold.... ook een vloekende en hijgende T.Martin bengelde achteraan de groep ( schrijf de datum op mannekes,want da zal niet snel meer gebeuren;-).


Via Smeerebbe ging het richting Zandbergen om de laatste 10km aan te vatten, ter hoogte van het kruispunt in Idegem, zagen we 2 collega fietser die even alles of niets speelden....en twas bijna niets!!!!! Vanaf Grimminge ging het gashendeltje volledig open, voor Hagen was dit de genadestoot, hij kreeg krampen tot achter zijn oren. El Pistoleire probeerde hem terug in de groep te duwen, maar het kalf was verdronken. T.Martin en Spartacus wachtten Hagen op om hem af te leveren aan de Presse.


Aangekomen in de Presse, kwamen ook onze Masters net binnengebold. Onze manager Toeters kwam zijn troepen nog eens overschouwen en de zondagrit was weeral geslaagd. Ook nog bedankt aan Linda en Taaf voor de belegde broodjes.


Spartacus

Terug