De Trudy's Cycling Team

27/03/2016:ThoricourtAfstand: 63 km


Aan de vooravond van de derde rit van het seizoen ging het er iets minder wild aan toe in vergelijking met vorige week. Spartacus is wel wild geworden van de Pater Lieven en T. Martin en F. Sjleck gingen de "Kromme Gedong" steunen en pikten een concertje van de "Crowd" mee.


Na een iets kortere nacht voor het gehele Trudy-peloton omwille van het zomeruur tekenden 8 Trudy's present aan het clublokaal. F. Sjleck werd thuis opnieuw opgehaald door Van Marcke en bij de Presse werd dit duo reeds opgewacht door de kampioen Hagen, Spartacus, T. Martin, El Pistoleiro. Klokslag 9u kwam Flecha de skilift neergedaald en dan was het toch wel "redelijk" lang wachten achter temporijder Doms.


Onmiddellijk na de afdaling van de Buizemontstraat lag de Guilleminlaan op ons te wachten en het gehele Trudy-peleton reed gezamenlijk naar omhoog. Het werd ook meteen heel stil zoals de week voordien. Het Trudy-peloton zou de hele dag vergezeld worden van een heel onaangename metgezel, de gure noordwesterwind (meer in ons nadeel dan in het voordeel). Nr. 14 heeft ooit gezegd: "elk nadeel heeft een voordeel" maar ondergetekende zag niet zoveel voordeel vandaag met deze noordwester.


Via de Schillebeek stoof het Trudy-peloton richting Bever. Het werd reeds vroeg in de koers duidelijk dat Van Marcke over geweldige benen beschikte. Bijna de volledige rit reed hij spelenderwijs een 10-tal meter voor het Trudy-peloton uit. De overige 7 Trudy's wisten niet goed hoe zich te positioneren: F. Sjleck werd bijna letterlijk van zijn fiets geblazen, Spartacus reed de grasberm in en Hagen genoot tijdens de eerste 20 km en riep dat hij deze week geen Metaxa-benen had. Wat er eveneens niet mag vergeten vermeld te worden is de supervorm van El Pistoleiro: werkelijk een plezier om deze klasbak op een fiets te zien zitten en de wederopstanding van T. Martin.


Na de passage in Bever, blies de wind blijvend in ons nadeel toen we via Bassily, Silly en Fouleng in Thoricourt aankwamen. Het was zelfs moeilijk om even iets te eten en te drinken dankzij die gure noordwester. F Sjleck zijn moral was niet bijster hoog en hoopte dat hij zeer vlug in de Presse geraakte.


In Thoricourt aangekomen haalde iedereen opgelucht adem want we kregen de wind volledig in de rug vanaf Graty. Dit was het sein aan de hardrijders onder ons om een staaltje van hun kunsten te laten zien. Van Marcke versnelde en iedereen probeerde zijn wagonnetje aan te pikken. Het peloton scheurde in drie stukken en F. Sjleck zag tot zijn grote verbazing op zijn tellertje dat de snelheid boven de 50km/u ging ...We schoten nu een héél eind op weg in de rit en passeerden achtereenvolgens in Hoves, Labliau, en Marcq. In Marcq aangekomen was het echter over met de leute. Tot den arrivée zouden we nu de wind tegen hebben of in ons zij ! Niet echt een prettig vooruitzicht. We kregen meteen het moeilijkste stuk van de hele rit. De wind sloeg ongenadig hard toe en F. Sjleck zag het peleton ver voor zich uitrijden. T. Martin zag dit en probeerde , hoewel het dweilen was met de kraan open, om F. Sjleck terug te brengen.


Aangekomen in Sint-Pieters-Kappelle ging het vliegensvlug naar Tollembeek. In een rotvaart passeerden we "Slagerij Van Oycke", waarna we links opdraaiden naar Galmaarden toe. Om het zachtjes uit de drukken, deze weg ligt er allesbehalve goed bij. Het peloton ging voor de zoveelste maal deze dag op een lint en Spartacus en Doms namen en positioneerden zich heel verstandig vooraan. De kampioen kreeg het moeilijk en El Pistoleiro was er als de kippen bij om vol in de wind de sprong te maken naar het achterste deel van het peloton. Dit lukte niet voor F. Sjleck en samen met Hagen werd zij opgewacht aan het marktplein in Galmaarden.


F. Sjleck werd dankzij de gouden raad van VanMarcke vooraan gepositioneerd en kreeg opnieuw de moral te pakken. Voor Hagen ging het licht echter volledig uit … krampen sloegen toe en het was game over. En toen kwam het mooiste moment van de hele rit: T. Martin en Van Marcke ontfermden zich over Hagen in de aanloop naar de slotklim en hielpen Hagen zo goed en zo kwaad als ze konden de Brusselstraat boven geraken. Voorin werd door de eerste helft van het peloton nog een onverwachte hindernis genomen in de Koppenhollestraat: een huifkar dook plots voor ons op. Héél voorzichtig ging F. Sjleck dit voorbij en net op dat ogenblik week het paard uit. F. Sjleck reed bijna pardoes op een lantaarnpaal en luid vloekend vervolgde hij zijn weg. Mooi van de ruiter waren de verontschuldigingen die hij aanbood aan de kopgroep voor dit onverwachte uitwijken.


De laatste klim werd "en groupe" genomen en bovenaan kwamen El Pistoleiro en F. Sjleck zij aan zij naar boven, gevolgd door Flecha, Doms en Spartacus. Bovenaan draaiden opeens ook T. Martin en Van Marcke op. Op Hagen was het nog even wachten maar er was nu toch licht in de duisternis, de Presse kon als ware worden geroken nu en Taaf was reeds de eerste halve liters aan het tappen.


Op het eind van de Onkerzelestraat werd er echter een foute beslissing genomen door F. Sjleck met het afdalen van de Oude Steenweg. Mea Culpa hiervoor. Van Marcke dacht eveneens dat dit voor fietsers wel was toegelaten, blijkbaar niet … In het vervolg zullen we dus zoals voorzien de laatste kilometer afhaspelen langs de Guilleminlaan naar de markt.


In de Presse werden we opnieuw verrast door een surprise van Linda en onze manager "Eddy toeters" kwam vlug zijn troepen monsteren.


In de late namiddag werden de allerkleinsten in de Presse verwacht aangezien een bezoekje van de Paashaas op het programma stond. Lander en Mauro dienden forfait te geven want beiden lagen ergens ver weg in dromenland. Mats, Liv, Lilly en Felix zagen het wel zitten en maakten de klim naar de Vesten waar aan het Heilig Hart-beeld de Paashaas hen stond op te wachten. Opnieuw een heel leuke namiddag.


De dag was nog niet ten einde en in de late avond maakten een deel van de Italiaanse vriendengroep hun opwachting in de Presse... het feestje met de Drasjkers duurde naar het schijnt tot in de late uurtjes...


Mooi toch...de Trudy’s... wat een clubje zou Van Marcke zeggen!


Toch nog een quote willen we iedereen niet onthouden: Flecha kwam tot de volgende conclusie: "Of je nu sport of niet, honger heb je toch altijd" ...een filosoof is verloren gegaan aan onze Flecha!


Luigi

Terug