De Trudy's Cycling Team

03/04/2016:Ronde van GeraardsbergenAfstand: 63 km


Het beloofde alweer een hels Trudy-weekend te worden met heel wat activiteiten op het programma: vooreerst toch eens duidelijk stellen dat Spartacus toch wel nen heel sterken beer is, de Italiaanse wielervrienden van "Veloclub Oggiono" zijn in het land en dit kost Spartacus elke avond ettelijke uren slaap, maar de drank maakt uiteraard veel goed! :-)


Vrijdagavond stond een verbroedering op het programma in het Oudenberghof en werd geopteerd voor "Fondue à volonté" ...we moeten zeggen het was een heel leuke avond ..."communicatie" was wel het grote probleem in het Oudenberghof: Sergio zou stellen dat het "vijf voor twaalf was" en Gert zou zonder verpinken duidelijk maken "het zo niet verder kan". Eddy Toeters was verontwaardigd dat er geen brood meer was (hoewel de tafel naast ons nog vrolijk brood geserveerd kreeg), El Pistoleiro vraagt zich nu nog steeds af waar het hoofdgerecht bleef, de balletjes die bij iedereen heel erg in de smaak vielen... waren heel snel opgesoupeerd (à volonté remember )...Trudy-kampioen Hagen zijn klachtenbrief is reeds onderweg hebben we in de wandelgangen gehoord !!! Maar nogmaals de drank maakte veel goed !:-)


Het gespreksonderwerp van de avond was het Trudy-libido...dat werkelijk heel hoog is...menig Drasjkers zitten met een serieus probleem... Kampioen Hagen vertelde ons hoe losjes het eraan toegaat in de Filipinos...gebuur Diego staat op trouwen wist Hagen te vertellen...Nele van Tattoo Martin trok grote ogen bij de verhalen van Temptation-lover Hagen.


Zaterdagavond werkten respectievelijk T. Martin en F. Sjleck beiden een wedstrijd af op leven en dood, respectievelijk in Ninove en Merelbeke : uiteraard deden ze dit met verve.


Ochtendstond geeft goud in de mond en dat was afgelopen zondag wel degelijk het geval. Eindelijk was de zon van de partij en dat maakte dat elke Trudy met een nog grotere smile aan de start stond en nog vijf graden "heter" dan gewoonlijk rondreed. Bovenal was het de verjaardag van Taaf en dit beloofde uiteraard niets dan goeds! Volgende renners maakten zich op voor de eerste Trudy-klassieker van het seizoen: Spartacus, El Pistoleiro, Domsken, Van Marcke, kampioen Hagen, T. Martin, Flecha, F. Sjleck en niemand minder dan The Boss tekende onder grote persbelangstelling voor de eerste maal het wedstrijdblad dit seizoen. Gelegenheidsrijder Pinarello Cauwel kwam in extremis het Trudy-peloton vervoegen.


Zoals gewoonte werden de eerste kilometers in een rotvaart afgelegd en men kon opnieuw de vogeltjes horen fluiten in het Trudy-peloton toen het voltallige peloton onder impuls El Pistoleiro doorheen Schendelbeke, Smeerebbe, Idegem koers zette richting de eerste belangrijke beklimming van de dag, namelijk de “Bovenkassei”. Hier werden de eerste maal de kaarten geschud en kwam het peloton verbrokkeld naar boven. F. Sjleck spaarde zich nog wat en deed het rustig aan, Spartacus fietste het brouwerijbezoek uit de beentjes, El Pistoleiro monsterde de tegenstand en op de voorste gelederen vonden we Flecha (de welgekende pijlen komen stillekes aan terug bij onze Burre), Van Marcke, Pinarello-Cauwel en T. Martin.


Het was een heel aangenaam draaien en keren in en rond Geraardsbergen (en omstreken) en zo werden achtereenvolgens de nodige kilometers afgemaald doorheen Nieuwenhove, Grimminge, Onkerzele, Atembeke, Moerbeke en Viane. Af en toe stond er wel een heel verraderlijke wind die het hele Trudy-peloton bijna onmiddellijk op een lint plaatste. Dit was heel duidelijk het geval in Deux-Acren, bovenal was er de lastige beklimming van de Lisière du Bois in Akrenbos. Driekwart van het parcours werd reeds afgelegd en dat was duidelijk te horen aan het volume binnen het Trudy-peloton. Zoals een sneltrein ging het nu via Zarlardinge, Goeferdinge, Deftinge richting Hemelveerdegem waar er een loper op het programma stond waar de beentjes nogmaals konden worden getest. De Keistraat in Hemelveerdegem was de ideale aanloop naar de slotklim: de "Sanaberg". Op de Keistraat waren het opnieuw de sterke mannen die als eerste de top van de Keistraat passeerden, in de afzink van deze Keistraat werd het Rode Kruis door Van Marcke opgeroepen. Van Marcke is blijkbaar aan het hervallen in een oude blessure maar ja, een Van Marcke laat uiteraard de "Ronde van Geraardsbergen" niet links liggen.


De plaatsjes in het peloton werden ingenomen en er werd druk gespeculeerd over de mogelijke ritwinnaar. Vele ogen keken naar Pinarello-Cauwel die onderweg de nodige indruk maakte....afwachten of hij dit kon waar maken op Sanaberg. De kenners binnen het Trudy-peloton gokten op El PIstoleiro, het kon niet anders of El Pistoleiro moest en zou zijn supervorm met ritwinst verzilveren...


F. Sjleck nam zijn verantwoordelijkheid en nam het voortouw doorheen Deftinge en Goeferdinge in de aanloop naar de finale kilometers. F. Sjleck reageerde gevat op een uitval van Flecha en onder hun beiden werden de eerste hectometers aangevat van Sanaberg. F. Sjleck kweet zich voortreffelijk in zijn rol als helper en de pijl van Flecha was reeds verschoten. En ja daar kwam Pinarello-Cauwel met heel wat flair voorbij gezoefd, in zijn zog zaten achtereenvolgens gebeiteld T. Martin, Van Marcke, El Pistoleiro en een erg sterke kampioen Hagen. Groot was de verbazing van F. Sjleck toen hij Pinarello-Cauwel nog voor halfweg door het ijs zag zakken...het is enkel aan de hele grote toppers om als topfavoriet het nog af te maken ook. Het was een fantastisch schouwspel op de Sanaberg vanuit de achterste gelederen om uiteindelijk te zien wie de eerste klassieker op zijn naam schreef. T. Martin en El Pistoleiro bleken uiteindelijk de sterksten van het Trudy-peloton, in een werkelijk adembenemede eindspurt moest T. Martin de duimen leggen voor El Pistoleiro, Hagen werd heel verdienstelijk derde.


Toen iedereen Sanaberg was boven geklauterd, ging het gezamenlijk richting clublokaal "De Presse". De laatste meters verliepen heel wat veiliger dan de week voordien en de jarige Taaf zwaaide de deur open reeds met de eerste halve liters in de hand! Fredje Penne en Ritser wachten een héél grote uitdaging om dergelijke kwaliteitsvolle ontvangsten te evenaren...


Toen de eerste renners over de meet kwamen in Oudenaarde en het "Criterium van Wouter de Geldkabouter" was afgelopen werden de Trudy's opnieuw in de Presse verwacht voor het finale afscheid van Veloclub "Oggiono". Kortom het was opnieuw een weekendje om in te kaderen.


In de rand ook nog te vermelden is de in gebruik name van het Trudy-bord, het vinkenfestijn van Eddy-Toeters volgend weekend, de trip naar Parijs-Roubaix en de vergadering voor de Frankrijk-gangers bij MEP op 12/04.


Het wordt ook bang afwachten voor Van Marcke wat de medische check-up gaat opleveren...een onderbreking van zijn voorjaar en zo tijdens de zomermaanden ongenadig hard kunnen uithalen of is het misschien einde seizoen... om af te sluiten de drank maakt finaal veel goed !!!


Luigi

Terug