De Trudy's Cycling Team

17/04/2016:MassemenAfstand: 76km


Vandaag stond er een vrij vlakke rit op het programma richting Massemen, goed voor 75km. 8 Trudy's en gelegenheidsrijder Filip tekenden het startblad. Het waren Spartacus en kampioen Hagen die de eerste kilometers langs Onkerzele en Schendelbeke voor hun rekening namen. Voor Hagen zou het eerste gedeelte van de rit niet zo makkelijk verlopen, een trouwfeest en uiteraard het bier zorgde voor het nodige puffen en blazen. Ook voor onze Van Marcke hadden de biergoden van de avond voordien nog binnenpretjes voorzien in zijn maagsken.


Via Ophasselt ging het richting Steenhuize, waar de eerste lastige strook zich aandiende, de Korrestraat, licht oplopend, maar door de open vlakte en de wind werd de groep toch al uit elkaar getrokken. Langs kronkelende baantjes reden we naar Sint-Lievens-Esse, tot in Grotenberge. Flecha kwam ondertussen tot de vaststelling dat hij geen drinkbussen mee had. Gelukkig kon hij rekenen op de hulp van Filip, die hem uit de nood hielp.


Ondertussen waren het dezelfde namen, Filip en Flecha die de groep op sleeptouw namen onder een stevig tempo. Door het vele draaien en keren begon dit toch wel wat krachten te kosten. Langs de zijweg van de Europaweg blies de noordwester stevig in het nadeel, via Bavegem en Westrem, kwamen we aan het keerpunt in Massemen. Richting Oordegem werd de wind eventjes onze bondgenoot en het tempo ging nogmaals de hoogte in. Een verrezen Van Marcke en El Pistoleiro onderhielden het tempo.


In Burst moesten we de Steenbergstraat inrijden, volgens Van Marcke was er eerder op de week geen doorkomen aan, maar een Trudy laat zich niet afschrikken door een beetje omgewoelde aarde..... maar de meer dan 1km lange strook was meer dan een Strade Bianche...zand, modder, slijk...gelukkig raakte er iedereen zonder schade door, althans dat dachten we. De groep wachtte elkaar op bij het einde van deze strook , maar van T.Martin was geen sprake....2minuten, 3minuten, 5minuten, nog altijd geen Martin, we begonnen te vrezen dat de kampioen van 2014 wel eens met fiets en al in het drijfzand zou verzeild geraakt zijn.


Enkel ogenblikken later kregen we goed nieuws, Martin was gestopt om de handschoenen weg te steken, maar niemand had iets gezien of gehoord en hij was dan maar naar de kerk van Burst gereden...waar we totaal niet moesten passeren, volgens ons moest hij daar in opdracht van de Gorilla een "keisken" doen branden voor de Boeren. ( Allez Michel chante.....)


Na het nodige wachten kwam alles weer samen, meteen het sein voor Martin om eens serieus aan de boom te schudden. Spartacus, Hagen, Degenkolb en Jan (we moeten hem nog ne naam zoeken é) raakten de kopgroep kwijt, Hagen schatte ook nog eens een bocht compleet verkeerd in, gelukkig zonder gevolgen.


Langs Aaigem, Sint-Antelinks ging het aan hoge snelheid richting Nederhasselt. Iedereen kon goed stand houden in de groep. Met nog 15km voor de boeg, werd er al wat gespeculeerd wat de finale zou brengen, iedereen was het unaniem eens, dat de te kloppen man El Pistoleiro zou zijn, zoals de voorbije weken al geschreven is, hij speelt met de pedalen.


Net voorbij Grimminge sloop Flecha op kousevoeten weg, Martin en Filip volgden. Even later besefte Van Marcke dat hij de sprong moest wagen, meteen ook het sein voor El Pistoleiro om mee te springen. Ook Spartacus maakte nog de sprong naar de leiders.


Bij het begin van de slotklim, Onkerzeleberg, moest Spartacus de rol lossen, ook Flecha liet de leiders rijden. Het waren El Pistoleiro en Martin die hun wil oplegden en samen iedereen uit het wiel kletsten... Flecha die nog een sterke eindjump in petto had stond mee op het podium.


Achter in de groep reden Degenkolb en Jan nog een sterke laatste kilometer, voor Spartacus en Hagen was het parkeggio.


Ondanks de vlakke omloop werd het mede door de weersomstandigheden en het hoge tempo nog een lastige onderneming. Gelukkig werden we zoals steeds in de Presse ontvangen met de nodige lekkernijen om terug op krachten te komen.


Ook onze President en Christiaan hadden er hun kilometers opzitten, Eddy Toeters zag dat het goed was.Tot noste week

Groeten Spartacus

Terug