De Trudy's Cycling Team

24/04/2016:Trudy's naar de zooAfstand: 45km


Reeds op zaterdagavond hadden we al heel wat afzeggers voor onze zondagrit, ook op zondagochtend kwamen er daar nog enkele bij. Zo tekenden er op deze bewolkte zondagochtend 5 Flandrien Trudy's het startblad. Het waren Van Marcke en Spartacus die zich als eersten melden. Van Marcke had ter hoogte van Onkerzele een "pink panther" gespot die ging lopen, het zou niet het laatste beestje zijn die hij zou zien op deze zondagochtend.


Aangezien we onze collega's Trudy's de rit naar Welden niet willen laten missen, had Spartacus een alternatief ritje voorzien. Doms, Degenkolb, Van Marcke, Spartacus en Jan (Donderdag wordt er beslist over zijn naam) starten volle goede moed.


Nog even vermelden dat onzen Degenkolb wel een hoog Flandrien gehalte heeft, geen schoenovertrekjes, geen regenjasje, wel handschoenen, maar deze zou hij snel uittrekken. Langs Overboelare ging het richting Zarlardinge en Ghoy. Vooral door de natte wegen was het voor iederen opletten in het vele draaien en keren, maar toch werden we gespaard van regen. In Flobecq wachtte ons de eerste beklimming van de dag, de Rue Neuve, smalle beklimming als alternatief voor La Houppe, het waren Van Marcke, Degenkolb en Jan die het tempo bepaalden, Spartacus en Doms volgden enkele meters verder. Van Marcke kwam als eerste boven en had in volle beklimming langs de rechterkant een hert gespot, de rest van de groep heeft niets opgemerkt, maar Van Marcke kon na de rit een perfecte beschrijving geven van dit beestje.


Via Opbrakel en centrum Brakel gingen we richting tweede beklimming van de dag, de Kleiberg, daar was het een beresterke Degenkolb die het tempo bepaalde, samen met Jan bereikte hij als eerste de top. Van Marcke moest enkele meters prijsgeven, nog wat later gevolgd door Doms en Spartacus. Ondertussen waren we 30km ver en van het slechte weer dat men voorspeld had was er weining te merken. Blijkbaar hadden we perfect langs de buien door gereden. Langs de Pijperzele in Oudenhove ging het in dalende lijn richting Sint-Maria Lierde en Hemelveerdergem....en daar begon pas het echte verhaal van onze zondagrit..... Voor het Karrewiel draaiden we links af richting Ophasselt, maar in de afzink sloeg het noodlot toe. Degenkolb probeerde zijn bril weg te steken, maar er draaide een stuk glas van zijn bril in zijn band....met als gevolg lekke band.


Beneden aan een hoevetje parkeerden we onze fietsen opzij en het herstellen van de lekke band kon beginnen. Van Marcke nam de taak op zich, binnen de 2 minuten was de band verwijderd en vond men het stuk bril van Degenkolb terug. Toch doken er nog problemen op, blijkbaar is een band niet zomaar een band, Van Marcke gaf een uiteenzetting over de grote van een band. Prachtige uitleg, maar ondertussen werd de hemel boven ons alsmaar donkerder, met behulp van een schaar( dank aan de bewoners van de hoeve) en nog 4 keer de binnenband er in en uitgehaald te hebben was alles opgelost. Ondertussen kon men iets verder genieten van de beestjes, volgens Van Marcke was dit een tamme dinosaurus....genoeg gelachen, want de hemelsluizen gingen helemaal open. Er zat niets anders op dan vanaf de Papemunte de steenweg te nemen richting Geraardsbergen. Hagel, sneeuw, regen.....Oh ja en langs de linkerkant zag men nog eens een hert (blijkbaar de jongste broer van degene in Flobecq :-).... Het werd ijzig koud, Spartacus legde er de pees op, om zo snel mogelijk in de Presse aan te komen. Domsken en Jan moesten nog even de rol lossen, maar ter hoogte van de Zonnebloem kwam alles weer samen. Onder helse omstandigheden bereikten we ons lokaal...net voor het binnengaan werd er nog een neushoorn gespot.


Manman, wat was dit een "beestig" ritjen uiteindelijk goed voor 45km, maar in de Presse konden we alles laten drogen en werden we door Linda getrakteerd op een vers soepken met toast americain.... Een fluit en paar pinten verder kon iedereen weeral genieten van onze onderneming, nog eens bewijs dat we de buienradar niet altijd moeten geloven :-) Voor sfeer en gezelligheid verdient deze rit een 11/10... en het is duidelijk onze nieuweling Jan is een echte aanwinst voor onze Trudyfamilie!! Niet vergeten Donderdag 28/4 vergadering 20u Presse.


Ps; kan er iemand The Boss verwittigen dat hij van zijn rollen mag komen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tot noste week Groeten Spartacus

Terug