De Trudy's Cycling Team

01/05/2016:GP FlamezAfstand: 78km


Voor deze 1 mei rit, vanaf dit jaar de "Grote Prijs Flamez" stonden 8 Trudyanen aan de start voor een rit richting Saint-Marcoult. Samen met hen was ook sinds lange tijdnog eens het zonnetje van de partij. Het voelde nog wat fris aan in het begin, maar naarmate de kilometers vorderden werd het toch een aangenaam fietsweertje, enkel de straffe noorderwind maakte het ons soms wat lastig.


Van bij de start werd er stevig de pees opgelegd, op de Guillemainlaan waren het El Pistoleiro, Van Marcke en Flecha die meteen doortrokken en zich afscheiden van de groep. Via de afdaling van de Zavelstraat ging het richting Viane, bij het opdraaien van de Beverstraat waren het dezelfde drie die het tempo bepaalden.


In Bever was het constant draaien en keren, wat het niet simpel maakte om het wiel van de voorganger te houden. Na 15km wedstrijd reden we rond met een gemiddelde van iets meer dan 30km/u. Achteraan stond de deur al wagenwijd open, iedereen werd stilletjes versmacht door het hoge tempo. Tijd voor Doms om de troepen tot de orde te roepen en iedereen even op adem te laten komen.


Langs Sint-Pieters-Kapelle en Marcq ging het richting het keerpunt Saint-Marcoult. Net voor Silly zag onze natuurgids Van Marcke twee hazen in de velden, de rest zag niets anders dan kluiten aarde, maar Van Marcke maakte wat rare geluiden en bewegingen....en inderdaad daar renden de hazen over het veld. Tot zover ons half uur natuur voor deze week.


Na 50km zaten we nog steeds aan een gemiddelde van bijna 29km/u Bij de passage aan het Lessenbos moest iedereen stevig in de remmen voor een ruiter met loslopende hond, wat blijft het toch steeds uitkijken!!!! In Deux-Acren kregen we nog het lastige stuk doorheen natuurgebied de Rietbeemd, waarna de afdaling volgde langs Boureng. Net voor Ghoy namen we afscheid van El Pistoleiro die nog feestelijkheden op de planning had staan. De rest van de groep ging de laatste 15 kilometer in. Het was Degenkolb die het peloton op sleeptouw nam in de Kloosterstraat, in de Kohoorstraat was het T. Martin die voor de eerste keer de neus aan het venster kwam steken.


Bij het afdraaien aan "den Absjaar" gingen we de laatste 3km in, in de oplopende Pastorijstraat was het Flecha die een versnelling plaatste. Doms en Spartacus moesten de rol lossen, T.Martin probeerde het duo nog voorin te krijgen maar tevergeefs, hij overbrugde alleen de kloof naar de leiders. De sprint werd van ver ingezet door Van Marcke, Hagen zat in zijn wiel genesteld en zag zijn kansen op een eerste ritzege stijgen. Maar een zwoegende, vloekende, kreunende Hagen kon Van Marcke niet meer remonteren. Van Marcke schreef de Grote Prijs Flamez op zijn palmares, Hagen werd een prachtige tweede en voor de derde plaats moet de fotofinish nog duidelijkheid brengen Degenkolb of T.Martin.


Bij aankomst in de Presse waren ook onze Masters al binnen en zaten The Boss en Van Keirsbulck ( of wordt het toch nog Van der Haar ????) aan de toog hun voetbalpensioen nog steeds te vieren. Vanaf heden zullen beiden zich dan ook volledig op hun wielercarrière kun storten :-). Ook onze manager Eddy Toeters was van de partij.


Met de nodige toastjes en versnaperingen werd er nog nagepraat over koetjes en kalfjes ( daar zijn de beestjes weer zulle :-). Ook Frederik en Elisa kwamen ons nog een bezoekje brengen.


Tot donderdag voor een trainingsritje of volgende zondag voor een nieuw Trudy avontuur Groeten Spartacus

Terug