De Trudy's Cycling Team

15/05/2016:CambronAfstand: 77km


Een bijna voltallig Trudy-peloton tekende present op de Markt om de rit aan te vatten richting Cambron, er viel zelfs enige nervositeit te bespeuren bij enkelingen aangezien Bourg-d'Oisans dichter en dichterbij komt en iedereen wil weten of hij de supervorm te pakken heeft.


Na Taaf en Linda gegroet te hebben zette het Trudy-peloton zich in beweging en doken achtereenvolgens Boasson Hagen, Vanmarcke, T. Martin, Spartacus, Degenkolb, van der Haar, The Boss, F. Sljeck, El Pistoleiro, Doms, Flecha en gelegenheidsrijder Cauwel de Buizemontstraat naar beneden.


Groot was wel de verbazing toen er reeds na een tweetal km een klein criterium werd afgehaspeld ter hoogte van het herdenkingsmonument van wijlen Remy 'Mony' Van Lierde” in Overboelare. Flecha was het peloton in extremis komen vervoegen maar kreeg vrijwel onmiddellijk af te rekenen met materiaalpech en gentleman van dienst Vanmarcke offerde zich gewillig op om te helpen. Na enige tijd dachten we dat ze reeds teruggekeerd waren naar de Markt want aan de handelingssnelheid van El Pistoleiro kunnen ze voorlopig in de verste verte niet tippen.


Eenmaal terug in beweging namen El Pistoleiro en F. Sjleck het voortouw en reden we richting Deux Acren. Op het licht golvend parcours bleef het peloton mooi samen en op de place central werd alles in gereedheid gebracht voor de wielerklassieker Criquielion. Hier ging het voor de eerste maal omhoog met de beklimming van Rue Clacenée, gevolgd door de Rue Gillis. The Boss kreeg af te rekenen met een naar eigen zeggen fameuze melkzuuroprisping in de benen. Ondanks verwoede pogingen van vrijwel alle Trudy's gaf The Boss er de brui aan en hij zou eveneens een 70-tal km hebben gefietst afgelopen zondagmorgen. Enkele reacties na de rit: "70-km van donderdag tot nu" , "ge hebt zeker aan uw wiel gedraaid vanop het terras "...tonen aan dat dit niet echt geloofwaardig overkwam … J Van melkzuur was toen niet echt veel meer te bespeuren... the Boss werd fitter en fitter met zijn halve liter in de hand.


In Graty sloeg het noodlot opnieuw toe, ditmaal kreeg Degenkolb af te rekenen met materiaalpech. Degenkolb had net voordien de restanten van een zwaar feestje in het Krekelhof vakkundig langs de kant van de weg gedeponeerd. Blijkbaar was de concentratie nog niet optimaal bij het opdraaien van de Rue de la belle Croix want een lekke band was het gevolg. Opnieuw keek iedereen met veel ontzag toe hoe El Pistoleiro dit in een mum van tijd fikste.


Bijna vergeten te vermelden was de sabotage van Pinarello-Cauwel aan de Trek-fiets van T. Martin. T. Martin had dit niet onmiddellijk door en Cauwel reed vreemd genoeg opvallend vooraan toen T. Martin het in de gaten kreeg.


De finale kwam dichter en dichter en in het Trudy-peloton werd er een snok aangegeven. Boasson Hagen verschoot een serieuze cartouche in Labliau en in zijn zog kwamen Vanmarcke en Flecha boven gevolgd op enige afstand door de rest van het peloton.F. Sjleck vreesde even dat door het oponthoud zijn goede benen weg waren maar gelukkig was dit maar schijn.


Toen de Abdijdtoren (liefst 54 meter hoog) in het roofvogeldorp van het fantastische park "Pairi Daiza" (kleine tip voor Vanmarcke: geweldige dag uitstap voor jouw compagnie: de hele dag kan je hier beestjes bewonderen) opdook aan de linkerkant van de weg, vond T. Martin het welletjes geweest en vroeg aan F. Sjleck hoeveel dollars het had gekost om steeds op de tweede rij te rijden. F. Sjleck repliceerde gevat "Awel T. Martin, het is den eerste keer dat je voor mij komt rijden vandaag". T. Martin een klein beetje kennende ging het niet lang duren vooraleer een antwoord zou volgen. T. Martin antwoordde met de pedalen en geruisloos ging de gashendel open. F. Sjleck wou van geen wijken weten en beet zich vast in zijn beugels en het duo liet het peloton achter. Na dit onderling duelletje lieten beide heren zich opnieuw inrekenen door het peloton.


Vooraleer de echte finale kon beginnen, kon men zich in Bois de Lessines met de beklimming van Muydt nog eens serieus testen. Doms leidde hier de debatten in en anticipeerde zo op de tempoversnellingen van de kleppers in het peloton.


F. Sjleck had voor zichzelf uitgemaakt dat winst er toch niet inzat met de kleppers in dit Trudy-peloton en nam bij het indraaien aan Rozeken de kop en aangekomen in de Heuvelstraat was er de eerste wanhoopspoging om weg te geraken. In de Kalvariestraat werd F. Sjleck gegrepen onder impuls van kampioen Boasson Hagen. T. Martin klopte F. Sjleck bemoedigend op zijn rug voor deze inspanningen bij het inrijden van de Schillebeekstraat, wat F. Sjleck terug moral gaf en die sloot opnieuw aan in het peloton dat even aan snelheid minderde. F. Sjleck speelde opnieuw alles of niets met wanhoopspoging nummer 2 door aan de linkerkant van de weg te demarreren. Nu zat het spel op de wagen en deze demarrage werd onmiddellijk beantwoord door het drietal Boasson Hagen, Flecha en Degenkolb (idd Degenkolb zijn maag was verrezen). Snel zagen de klasbakken in dat ze nu niet langer konden wachten en ook El Pistoleiro, Martin en Vanmarcke maakten de sprong. Het werd opnieuw een finale op leven en dood maar aan de meet kregen we opnieuw dezelfde winnaar: El Pistoleiro ! T. Martin en Boasson Hagen vervolledigden het podium.


Het was een hele mooie rit waarbij een dikke duim mag worden gegeven aan alle Trudy's: ook nog even vermelden was de onopvallende maar sterke rit van van der Haar. Hij is bijna klaar om de "Marmotte" aan flarden te rijden. Spartacus daarentegen koerst dezer dagen met een ongekende "intelligentie" rond zodat hij zich steeds perfect weet te positioneren en vrijwel nooit in de achterste gelederen van het peloton terechtkomt.


Op de markt aangekomen namen alle Trudy's plaats en werden de dorstigen gelaafd. Van der Haar trakteerde op zijn verjaardag en uiteraard werd voor van der Haar gezongen onder leiding van orkestmeester Martin. Linda was er opnieuw als de kippen bij om ons te voorzien van héél wat lekkers en voegde er smalend aan toe dat Fred en Ritser serieus uit hun pijp zullen moeten komen om haar te kunnen overtreffen...tja wie kan haar ongelijk geven op dit ogenblik...aan de andere kant een grotere motivatie kunnen Fred en Ritser niet krijgen... Opmerkelijk was ook het "grote vrouwelijk gezelschap" na de rit: Nele van Martin kwam aangewandeld samen met de ega van Doms en Doms zijn oogappel. De compagnie van Vanmarcke werd vervolledigd met de aanwezigheid van Katrien en dochterlief Amber.


In de namiddag nam de compagnie Vanmarcke deel aan de Bergezelkestocht waardoor de eer van de Trudy's werd hoog gehouden. Eveneens werd Beirisj met zijn harem gespot, evenals manager Eddy Toeters en l'entraineur A. Sjleck. Later op de avond kwamen F. Sjleck en Tony Martin met zijn Nele ook de sfeer opsnuiven in de tent van de Bergezelkes. Tony Martin had er reeds een zware kampioenviering opzitten bij "Bé" met de blauw-zwarte supporters Boasson Hagen en El Pistoleiro.

Er werd afgesproken om volgende week deel te nemen aan de Ferdi van den Haute Classic. Het belooft alweer een mooie rit te worden net voor de afreis naar Bourg- d'Oisans.

Afspraak zondag 22 mei aan het lokaal of aan de Booooooooooossssssssssssstroooooooooooaaaaaaaaattttttttttte.Terug