De Trudy's Cycling Team

26/06/2016:Sint-Kwintens-LennikAfstand: 81km


Toen Frank Schleck tijdig aankwam aan het clublokaal werd hij onmiddellijk onder vuur genomen door Vanmarcke. Schleck wist niet wat er gebeurde maar er werd hem onmiddellijk ingefluisterd dat Vanmarcke in de deelgemeenten zaterdagavond al het bier had opgeconsumeerd. Vanmarcke kwam met de voetjes op de grond toen Schleck hem wees op het smsje dat Vanmarcke hoegenaamd niet had gehoord , laat staan had kunnen lezen.


Na Taaf en Linda gegroet te hebben, zette het Trudy-peloton zich in beweging richting Onkerzele en namen Spartacus en kampioen Boasson Hagen de volgende toppers met zich mee: Vanmarcke , T. Martin, Degenkolb, van der Haar, The Boss, F. Schleck, El Pistoleiro, Doms, Flecha (die de tijdslimiet overschreden had) en gelegenheidsrijder Cauwel.


Het moet gezegd worden de snelheid zat er meteen in. Ondanks het feit dat alle Trudy's om 8u aan het lokaal verzameld hadden op vraag van El Pistoleiro, leek het alsof we omstreeks 10u binnen moesten zijn. In werkelijk een rotvaart werden de eerste kilometers afgehaspeld. We moeten erbij vermelden dat we wind "in het gat" hadden, maar soit de kilometerteller ging vlotjes een heel eind voorbij de 30km/u. Via Zandbergen reden we richting Appelterre waar we 4 eenzame Bergezelkes in het vizier kregen, die er eveneens een héél aardig tempo op nahielden. Deze 4 Bergezelkes hadden waarschijnlijk de aansluiting met hun peloton gemist, welke hun tussenstop het "Donkmeer" was.


Nadat de wegen van de Trudy's en de Berzgezelkes scheiden, hadden we een klein oponthoud in Welle. De 16de editie van de Grootste Garageverkoop en rommelmarkt van Vlaanderen was de schuldige (zie onderstaande affiche).


Via Denderleeuw en Liedekerke werd voor de eerste maal op de trappers gelopen op de licht oplopende "Edward Schelfhoutstraat". Er moet vermeld worden dat van der Haar opnieuw heel sterk was en de vruchten plukte van zijn epische onderneming door "La Cannibale" (6 cols met 2x Mont Ventoux, 4629 hoogtemeters en start in Malaucène) in apocalyptische omstandigheden te rijden. We kunnen nu wel heel letterlijk stellen dat dit een "groot" atleet is. Aangezien de Trudy's na Bourg d'Oisans vertrouwt zijn met het gebruik van profielen, geef ik graag het profiel van de Mont Ventoux ter info mee.

Het strakke tempo tijdens het begin van de rit begon ervoor te zorgen dat links en rechts een klein gaatje diende te worden toegereden, maar we kunnen stellen dat het hele Trudy-peleton zich voortreffelijk kweet van zijn taak en mooi gegroepeerd bleef rijden.


Toch ook nog even vermelden dat The Boss (chapeau voor zijn rit) zijn heil begint te zoeken in de duivensport, met dank aan Dieumerci. The Boss kieperde één of ander geweldig vliegmiddel eensklaps naar binnen en ging net niet van de grond met zijn beide wielen. Achteraf bleek dat The Boss zelf maar onverdeeld gelukkig was met zijn rit, met andere woorden er zullen nog enkele extra mls doping in de bidon gegoten worden volgende zondag...The Boss blijft uiteraard The Boss !


Het Trudypeloton bleef deze rit gespaard van elke vorm van pech en Frank Schleck was heel gelukkig dat de befaamde 4km lange kasseistrook in Pepingen werd gelaten voor wat ze was en de aanloop naar de finale kon stilletjes aan beginnen in Herfelingen met de beklimming van de licht oplopende Druimerenstraat.


Ondertussen werden links en rechts in het peloton de eerste plannetjes gesmeed voor wat beloofde een zinderende finale te worden. Enkele grote kanonnen hadden zich opvallend afzijdig gehouden tijdens de rit en er mocht een helse strijd verwacht werden voor de oppergaai. Doorheen Herne en Tollembeek namen we in Galmaarden de sluipweg naar Viane, waar het in Deux-Acren op de kasseistrook een eerste maal tot een spektakel kwam. Voor de kasseistrook waren van der Haar en Degenkolb er onder hun tweetjes vanonder gemuisd , maar Frank Schleck remonteerde deze beide heren en zag even later de rest van de groep eveneens de aansluiting maken. De man met het grote mes demonstreerde en reeds iedereen in de vernieling met een demarrage die men maar zelden in het echte profpeloton kan beworden. Tony Martin is duidelijk klaar om Flecha twee weken lang onder zijn vleugels naar "Compostella" te loodsen.


Na de kasseistrook ontstond er eventjes chaos in het peloton wegens een onduidelijkheid over het te volgen parcours, velen dachten dat de shortcut via de Rietbeemd naar Boureng zou worden genomen, maar dit was niet het geval. Het parcours bracht ons via het centrum van Deux-Acren naar de voet van Boureng. Doms nam deze shortcut nietsvermoedend en Spartacus ging nog Doms nog even zoeken maar de mobiele telefonie bracht het overige Trudy-peloton opnieuw samen en ietwat aarzelend werd door het peloton naar Boureng gereden. Het tempo ging geleidelijk aan de hoogte in en toen er het gevaarlijke straatje links omhoog de "Hoge Buizemont" ingedraaid diende te worden schoot Flecha zoals een pijl uit een boog naar de kop van het peloton om als eerste in te draaien. Werkelijk op de allerlaatste seconde kon Flecha één of andere mastodont van een pikdorser zien opduiken en weg was een dichte ereplaats voor Flecha. Ondertussen ging de strijd verder tussen Pinarello Cauwel, Vanmarcke, El Pistoleiro en Frank Schleck. Pinarello Cauwel en Vanmarcke zagen een tegenligger zelfs niet aankomen en knalden er bijna pardoes op. Het grootste obstakel kwam er enkele meters verder toen een auto in dit smalle straatje opdoemde tussen het hoge gras. Iedereen in de remmen en kampioen Boasson Hagen tikte het achterwiel van Frank Schleck aan en verdween in de graskant. Vervolgens reed het verbrokkelde peloton heel voorzichtig verder en zat de geanimeerde rit erop met een "arrivée annulé" als anticlimax!. Misschien toch nog eens nadenken over deze aankomst. Zou het niet beter zijn om deze links te laten liggen en de aankomst even verder te trekken bovenop de Zavelstraat?


El Pistoleiro dook onmiddellijk het Sanatorium naar beneden aangezien hij aan de feestdish werd verwacht omstreeks 12u. Ook Pinarello Cauwel verliet het Trudy-peloton richting vrouwlief Lindy en de rest werd als het ware naar de Presse toegezogen. Niet alleen het heerlijke gerstenat was op de Trudy’s aan het wachten maar Linda had getoverd in haar keuken en zou de aanwezigen verrassen op overheerlijk “stoofvlees met frietjes”. Voor “goulash” was het nog iets te vroeg, dit varkentje zouden we wel later op de avond wassen. Alle plaatsen werden ingenomen aan tafel en een zéér bedrijvige van der Haar snelde Taaf en Linda te hulp en voorkwam dat enkele Trudy’s tekenen van uitdroging gingen vertonen. Het was opnieuw Vanmarcke , bij wie ongetwijfeld zijn slikker uitgenomen was, die het tempo héél hoog hield aan tafel. Linda kwam als geroepen toen de grote ketels stoofvlees op tafel werden gezet om de inwendige mens te versterken. Dit werd door iedereen ten zeerste geapprecieerd en Linda werd dan ook luid toegezongen "Allez Linda , chante avec nous".

Het beloofde nog een zware namiddag/avond/nacht te worden aangezien er omstreeks 21u de achtste finale op het programma stond in Toulouse tussen de Hongaren en onze Rode Duivels. De Trudy’s keerden dan ook huiswaarts om het Belgisch Kampioenschap of het gastland aan het werk te zien en een beetje op adem te komen na een alweer ronduit super voormiddag.


Het was uiteraard de vraag wie er 's avonds opnieuw present zou tekenen: "iedereen Rode Duivel" en "Tous ensemble" je weet wel he...Boasson Hagen was in geen mijlen ver te bespeuren en dit kon bij Spartacus op zeer weinig begrip rekenen...De man zonder slikker, Vanmarcke, was evenmin aanwezig : blijkbaar was er hier een probleem rond de "plastieken bekers"...


Flecha ,wie zijn voorbereiding was gestart richting de Marmotte van volgende zaterdag, en El Pistoleiro ,die zijn vrouwtje carte blanche had gegeven, werden uiteraard voorzien van een geldige vrijstelling. Langs deze weg willen we ook Flecha veel succes toewensen om te schitteren in deze indrukwekkende Cyclo. De geïnteresseerden wil ik opnieuw niet ontgoochelen en bezorg ik het profiel van Flecha zijn onderneming.Het werd een avondje op de markt om in te kaderen. De Hongaren werden weggeblazen door de held van Frank Schleck. Het was genieten, genieten en nogmaals genieten geblazen: getekend Eden Hazard ! Na de 0-3 liep Frank Schlelck een spurt vanop de Markt tot aan den toog van de Presse: zich niet weten wat te doen met zijn vreugde. Menig glas werd geheven door de Gorilla, Tony Martin, Spartacus, Frank Schleck en Taaf op deze indrukwekkende prestatie.


Wat het startuur van de volgende rit zal worden , kan ik jullie nog niet vertellen aangezien er in de wandelgangen links en rechts verschillende voorstellen in de pijplijn bleken te zitten. Benieuwd water zal worden geconcretiseerd naar volgende zondag toe.


Laten we het voorlopig houden op 03/07 om 8u30 aan de Presse.


En ook niet vergeten: "Tous ensemble" opnieuw op 01/07 omstreeks 21u om Gareth Bale met zijn voetjes terug op de grond te zetten !!!


@ chatte in het Krekelhof , @ de Gorilla in Flanders Expo , @Flecha in Bourg d'Oisans , @ Frank Schleck in Stade Pierre-Mauroy , @ Tony Martin and compagnie in de Presse
Terug