De Trudy's Cycling Team

31/07/2016:GijzelbrechtegemAfstand: 80km


Voor de laatste onderneming van de maand juli stond de rit gepland richting Gijzelbrechtegem. We zijn nog steeds in vakantiemodus, dus ook nu maar een klein pelonnetje Trudy's aan de start; Spartacus, El Pistoleiro, Van Marcke, Doms en The Boss.


Bij de start waren het Spartacus en Domsken die de rest op sleeptouw namen tot aan de eerste beklimming, vanaf Kapellen bleef het in stijgende lijn gaan tot de top van La Houppe, daar testen Van Marcke en El Pistoleiro al eens de benen, Spartacus kon aanklampen op korte afstand gevolgd door Domsken en The Boss. Een korte afdaling langs de Ninoofsesteenweg en Koekamerstraat bracht ons in Louise-Marie. In gestrekte draf ging het richting Maarkedal en Etikhove, daar wachtte ons een eerste korte strook kasseien. Het was El Pistoleiro die het tempo er stevig in hield.


Vanuit Etikhove namen we de oude trambaan tot in Berchem en daar was het (weliswaar na wat prikkelingen van Van Marcke) zowaar de The Boss die gedurende een aantal kilometers mee de kop nam. Nog even meegeven dat The Boss onderweg ook nog "lopende milf" had opgemerkt en deze aan Van Marcke wou voorstellen, maar toen wij dichter kwamen bleek het zicht van The Boss toch nog niet op punt te staan en Van Marcke bedankte dan ook wijselijk.


In Kerkhove kregen we de volgende kasseistrook onder de wielen, de Varent, een strook van 2,5km waarvan wij er 2km afwerkten. Deze liggen er zeker niet slecht bij, toch werd door sommigen al snel het verharde pad gekozen. Op het keerpunt in Gijzelbrechtegm wacht ons nog het korte maar steile klimmetje van de Kwadenbulk, hier demonstreerden EP en Van Marcke nog eens hun power. Vanaf Elsegem richting Oudenaarde was het dan ook hetzelfde duo die het tempo nog eens de hoogte in trok, de teller ging niet meer onder de 35km/u. In centrum Oudenaarde kon iedereen even op adem komen en passeerde Domsken aan zijn favoriete school en werkplaats. Hij gidste ons door een onderbroken centrum Oudenaarde. Hier bekeek Van Marcke zijn profiel nog eens en zag het gevaar in dat ze hem binnenkort wel eens als Pokemon gaan gebruiken. Gelukkig is hij geen alleenstaand geval binnen de Trudyfamilie.


Na Oudenaarde ging het via de licht oplopende Tivolistraat richting volgende beklimming, de Wolvenberg, direct gevolgd door nog een lastige kasseistrook de Ruiterstraat. Dit lastige trio zorgde bij sommigen al voor de nodige verzuring in de benen. Langs Mater ging het naar Sint-Maria-Horebeke en daar volgde al een nieuwe duo, de beklimming van de Kauwenberg, aansluitend meteen de Arme Kleie. Vanaf de watertoren in Elst, ging het via de Oorloge richting centrum Brakel, daar kregen we nog de klim van de Warande voorgeschoteld, maar iedereen kon vanaf hier al Taaf aan zijn kraan horen schudden en de moraal zat dan ook direct goed.


Met nog 5km voor de boeg, werd in de Stratendries door ,Van Marcke, de ketting achteraan nog eens helemaal naar rechts gelegd, dit tot gevold dat de snelheid naar 45km/u werd gejaagd. In de laatste hellende strook van de dag, de Wassegemstraat, probeerde Spartacus de beide favorieten te verrassen met een ultieme jump, maar zowel EP als Van Marcke kon hij niet uit het wiel rijden. Ook Domsken had net voorbij Deftinge nog een cartouche in de benen en reed nog even weg, maar ook hier had Van Marcke een gepaste reactie.


Het vijftal kwam samen aan in ons lokaal waar het aangeboden gerstenat dan ook meer dan welgekomen was en ook de hapjes konden weer op veel bijval rekenen. Linda had ook nog lekker gezouten boter bijgelegd, maar voor echte sportmannen zoals de Trudy's is dit iets te vettig en verkiezen zij liever een extra 25cl vocht. Onze Masters hadden er ook hun wekelijks tochtje opzitten. Ook "Don Johnson" alias Eddy Toeters kwam zijn troepen nog eens overschouwen. Flecha had zijn rustdag, nadat hij op zaterdag nog een lichte training had gedaan van 235km, wij kregen ook nog het bezoek van de revaliderende kampioen Hagen.


Volgende week staat er een rit op het programma richting Herchies en op zaterdag is er het vertrek van Flecha en Marting richting Compostella.Ciao Spartacus

Terug