De Trudy's Cycling Team

07/08/2016:HerchiesAfstand: 81km


Onze volgende rit bracht ons vandaag naar het klein waals dorpje Herchies. Toen El Pistolero om 08.25u aankwam aan het lokaal zag die dat enkel onze leider in het klassement Van Marcke had plaatsgenomen op het terras. Meteen werd door Van Marcke de opmerking gemaakt van "denk jij wat ik ook denk?" En ja, E.P. had hetzelfde in gedachten m.a.w. dat het een koppelrit ging worden deze morgen. Tot enkele minuten voor 08.30u de Lars de vesten kwam beneden gestoven !


Meteen waren we kompleet voor vandaag. De rest zocht vakantieoorden op, waren op weg naar Compostela of hadden andere verplichtingen !


Via de Guilleminlaan trokken we met de afdaling van de Schillebeek naar Moerbeke en Viane. In de Beverstraat kregen we een eerste stuk valsplat richting Bever en meteen werd duidelijk dat we het eerste uur a anderhalf uur de wind sterk in het nadeel gingen krijgen. Zonder woorden werd er beslist om er een tijdritje met 3 van te maken. Om ongeveer 5 minuten werd er beurtelings kopwerk gedaan. Veel werd er dus niet gepraat ! Via de vele kronkelende, golvende wegetjes ging het richting St-Marcoult waar we terug een lastig stuk valsplat (Rue Houtaing) + de uitloper in het bos (Chemin des Ronds) te verwerken kregen. Vervolgens ging het via Fouleng naar Lombise. Hier kwamen we een groep tegen waar de snee er volledig inzat. Onze Van Marcke en Van Der Haar reden gezwind mee maar E.P. moest een gaatje laten omdat één van de laatste rijders van deze groep met zijn stuur in contact kwam met de elleboog van E.P. Zodoende moest deze zijn evenwicht herstellen en de vogels waren gaan vliegen. Van het gat toerijden was geen sprake want E.P. zijn teller wees 37 km/u aan maar deze kwam geen meter dichter. Rustig reed E.P. verder tot ook Van Marcke en Van Der Haar zagen dat E.P. achtergebleven was. Terug samen ging het met beurtelings koptrekken richting Montignies-lez-Lens en Lens richting het keerpunt in Herchies. Aangekomen in Herchies hadden we ondanks de tegenwind toch een gemiddelde van 27,7 ! Bij het terugdraaien richting Chièvres voelden we meteen dat de wind nu schuin in het voordeel stond. De ketting ging nu niet meer van de grote plateau en meteen wees de teller een stuk boven de 30. Nog steeds weken we niet af van ons stramien en werd er duchtig overgenomen. Ondertussen haalde onze Van Marcke nog een sterk staaltje van zijn kunnen boven door op een lange kasseistrook (ong. 3 km) volledig voor de kasseien te gaan waar E.P. en Van Der Haar toch opteerden voor het baantje daartegen. Nu ging het vliegensvlug richting Arbre, Maffle en Meslin-l'eveque. De teller flirtte soms met de 40 km/u.


In Ollignies namen we de lastige stroken van de Rue des Combattants en Rue d'Ollignies richting Bois-de-Lessines. Vanaf hier ging het in een strak tempo richting Lessines. In de Rue Latèrale en Rue de Lessines werd er voor de laatste maal stevig van katoen gegeven. Wie dacht dat het gedaan was, kwam bedrogen uit want enkele kilometers verder wachtte ons de afsluitende klim van Boureng met aankomst aan de achterkant van de sanaberg. E.P. trok hier nog eens stevig door. Van Der Haar en Van Marcke kwamen enkele tellen later ook voldaan boven.


E.P. keek op de teller en zag dat het gemiddelde 29,9 aantoonde. Dus in plaats van aan een rustig hersteltempo richting lokaal te rijden, werd er nogmaals stevig doorgetrokken op de Hoge Buizemont. Aangekomen aan De Presse konden we alle drie met fierheid vaststellen dat voor het eerst dit seizoen de 30 km/u gehaald werd. En dit maar met 3 trudy's ! Om 11.15u lieten we ons neervallen op het terras waar onze manager Eddy en Christian ons kwamen vervoegen. Onzen Taaf en Linda stonden ook meteen paraat om de 3 sterke trudy's te voorzien van drinken en eten ! De 3 trudy's waren zo diep gegaan dat er niemand goesting had om direct een hapje te eten. Wat niet kon gezegd worden van de halve liter ! Het zoutgehalte moest eerst degelijk op punt gedronken worden ! Resterend voedselvoorraad werden uit de achterzak gehaald. Wafels, peperkoek, enz...Dit was nogmaals een bewijs dat er onderweg serieus doorgetrokken is geweest en geen tijd was om te eten !


Onze Van Der Haar had direct nog een mooie opmerking richting E.P.: "Had ik een banaan mee gehad, dan had ik hem door uw strot gestoken !" Was onze Lars misschien een beetje te diep moeten gaan onderweg ? Zoals gezegd werd het zoutgehalte nog stevig op punt gezet en werd er nog rustig nagekeuveld over de rit, de bergen op het terras van de chinees, toeters, deizel, enz...


Zoals gezegd werd het zoutgehalte nog stevig op punt gezet en werd er nog rustig nagekeuveld over de rit, de bergen op het terras van de chinees, toeters, deizel, enz...


Volgende week trekken we richting Mere voor alweer een rit over een golvende parcours ! Onze Spartacus, Burre, Martin en Boasson Hagen zullen er nog niet bijzijn. Het is te hopen dat we dan onze andere trudy's nog eens mogen begroeten.


Tot volgende week


Lievisj

Terug