De Trudy's Cycling Team

11/09/2016:ScheldewindekeAfstand: 76km


Voor de rit naar het landelijke Scheldewindeke stonden om 08.30 uur 7 trudy's klaar. Dit waren: Doms, Spartacus, Martin, Van Marcke, El Pistolero, The Boss en Van Der Haar. Na meerdere weken van afwezigheid mochten we dus ook onze Martin terug verwelkomen na een prachtige prestatie richting Compostela. (niet te vergeten samen met Flecha). Deze laatste was niet aanwezig omwille van een pijnlijke voet.

We waren nog naar goed in de pedalen geklikt richting Onkerzele of E.P. mocht zich terug al omdraaien richting het lokaal. Deze was zijn zonnebril vergeten op het terras. Gelukkig was onzen Taaf bij de pinken en had deze reeds al achter den toog gelegd. Bij deze, nogmaals bedankt Taaf ! Dus mocht E.P. aan een achtervolging beginnen die ging tot in de Botermelkstraat. Na de aansluiting van E.P. ging het richting Grimminge waar we de eerste nattigheid over ons heen kregen. Tot hier werd het tempo aangevoerd door Martin en Van Marcke. Juist voor Zandbergen werd het duo vooraan afgelost door Doms en E.P. Iedereen was reeds goed warm gereden tot het noodlot voor onze Spartacus (opnieuw) toesloeg. Na 3 lekke banden verleden week was het nu terug prijs achteraan. De “moral” van Spartacus kreeg meteen een flinke deuk. Deze had direct geen goesting meer om nog maar eens de binnenband te vervangen en besloot dus maar om naar huis te rijden. Na afscheid te hebben genomen van hem, trokken de anderen terug de pedalen op gang richting Ninove. In Outer werd onze Doms vooraan afgelost door Van Der Haar en zo reden we richting Nederhasselt. Daar moesten we even in de remmen omdat de lokale rommelmarkt moest doorkruist worden. Terug aangezet reden we via de binnenwegen van Aspelare naar Ophasselt. Hier waren de hemelsluizen iets meer opengegaan want het wegdek lag er toch iets natter. Achter de kerk in Steenhuize ging het rechtsop naar de eerste lastige strook van de dag, nl. de Korrestraat. Hier toonde onze Martin een 1e maal zijn (nog steeds) uitstekende conditie en benen. In het zadel reed deze gezwind naar boven gevolgd door E.P. en Van der Haar. Wanneer iedereen terug samenkwam, ging het via Sint-Lievens-Esse naar Sint-Antelinks. Het tempo ging ook beetje bij beetje de hoogte in. Er werd geflirt met de 35 km/u. En het zou nog vlugger gaan want in de afdaling naar Woubrechtegem zag onze Van Marcke zijn kans schoon om nog eens zijne grote plateau te doen kraken. Meteen ging de teller richting de 45 km/u. Het vuur spatte uit zijn kader. Een groepje wielertoeristen (die dachten dat ze goed bezig waren) kregen allemaal een ontsteking aan de linkeroor wanneer de losgeslagen trudy's hen voorbijknalden. Maar iedere trudy had deze tempoversnelling goed overleefd. Na een korte afdaling volgde al snel het volgend stuk valsplat van de "Molenstraat" in Herzele. Hier waren het terug Van Marcke, Martin en Van Der Haar die het voortouw namen. Na het doorkruisen van het centrum van Herzele + nog de gesloten overweg ging het via het smalle padje (Kapellekouter) richting Sint-Lievens-Houtem. Op het marktplein konden we onze ogen niet geloven toe we zagen dat een groep wielertoeristen om 10 uur al halt hielden aan een cafeetje (misschien hun lokaal?). Ofwel hadden die een serieus gemiddelde à la rukkers ofwel waren deze al om 7 uur vertrokken !

Bij het buitenrijden van Sint-Lievens-Houtem ging het linksaf richting Oosterzele. Daar etaleerde onze Doms zijn sterke benen van de laatste weken. Met E.P. dreef hij het tempo serieus de hoogte in. Op geen tijd stonden we in Oosterzele. Nu ging het wel heel snel vooruit. In het centrum Scheldewindeke (en bij een lichte afdaling) moesten we linksaf. Dit werd pas op het laatste nippertje gezien door Doms. Deze ging dan ook volledig in de remmen. Gelukkig waren de andere trudy’s nog uitstekend bij de les en kon er zo een valpartij voorkomen worden. Met korte beurtwisselingen ging het richting Balegem waar de aan het “Hof van Oranje” de N46 (Aalst-Oudenaarde) overstaken. Hier kwam ook The Boss zijn deel van het werk doen. Maar lang duurde dit niet want eens het terug omhoog ging, waren het trio Martin-Van Marcke-Van Der Haar terug van de partij. Ondertussen waren we Strijpen reeds gepasseerd en ging het richting het centrum van Zottegem. Hier werd even met de rem opgereden omwille van het drukke verkeer. Na het buitenrijden van Zottegem kregen we de beklimming van de Erwetegemstraat. Hier trok onze Martin nog eens stevig door. Van Marcke reed het gat dicht. E.P. voelde hier een eerste keer dat hij bergop niet over de goede benen beschikte zoals de weken voordien. Aan de spoorwegbrug in Erwetegem ging het via de lange afdaling van de Klemhoutstraat richting Sint-Maria-Lierde. Lang moesten we terug niet wachten op de volgende lastige strook, nl. de Spende. Nu was het terug de beurt aan Van Marcke om nog eens zijn buskruit boven te halen. Na het dwarsen van de N8 in Lierde, ging het richting Hemelveerdegem. Opnieuw kwamen de trudy’s nogmaals onder stoom. Het was precies een ploegentijdrit. Snelle aflosbeurten waren het. Ook Doms (sterk rijdend) en Flamez (verbazend) deden hun deel van het kopwerk in de Trudy-trein ! Na Hemelveerdegem te hebben doorkruist, kwamen we in de laatste 15 km van deze rit. Na nog een lusje doorheen Ophasselt reden we richting Schendelbeke. Wanneer we juist voor de rotonde aan de N460 kwamen, werd er in de verte een verdwaalde trudy gespot ! Maar bij het naderen zagen we dat het Spartacus was. Die had zijn tegenspartelend koerspaard thuis tegen de muur gesmeten en ging nog een ritje doen met zijn mountainbike. Zo reed hij toch nog enkele kilometers mee in de finale !

Aan de voet van de Kampstraat reed Spartacus rechtdoor richting Onkerzelestraat om zo de debatten voor de overwinning van nabij te kunnen volgen. De rest reed via de Botermelkstraat richting de laatste beklimming van de Onkerzelestraat. De finale kon beginnen. Bij het opdraaien aan de Manolito nam Van der Haar meteen de leiding en deze hield er een stevig tempo op na. Tot een stuk voorbij de kerk hield hij zijn krachttoer vol. Daardoor werden Doms en Flamez al overboord gegooid. De rest zat in het wiel van de Lars gebeiteld. Vooraan kom maar 1 man het strakke tempo van Van Der Haar overnemen en dat was Martin. Deze stak een tandje bij en de snelheid ging onmiddellijk met enkele rukken de hoogte in. E.P. moest al zijn karakter tonen om in het spoor van Martin te blijven. Van der Haar probeerde nog aan te klampen maar moest meter per meter prijsgeven. Van Marcke had al eerder de rol moeten lossen. Het ging dus tussen E.P. en Martin. E.P. moest even uit het zadel en net op het moment dat deze zich terug neerzette, schakelde Martin nog een tandje hoger en plaatste een versnelling. Het moment waarop E.P. kraakte. Zo reed Martin grandioos naar de eindmeet die gelegen was aan de voordeur van onze Lowie. E.P. werd 2e en Van der Haar reed zich opnieuw naar een podiumplaats. Daarna volgde Van Marcke, Flamez en Doms. Er was afgesproken om bij onze Lowie de eerste dorst te laven maar aangezien we vroeger binnen waren dan verwacht (29,1 gemiddeld) en onze Lowie nog niet thuis was, werd er besloten om naar het lokaal te rijden. Aan het lokaal was het ontvangstcomité Taaf, Linda en manager Eddy terug present. Op het terras werden de hapjes en drank(jes) met veel plezier aangereikt door onze lokaalhouders. Ondertussen kwam ook onze President om 11.45 uur aan in het lokaal. Even werd gedacht (gezien zijn aankomstuur) dat hij een paard vanop de markt genomen had i.p.v. zijn stalen ros ! Van paarden gesproken, onze trudy's konden op de markt ook nog genieten van de "Paardenprijskamp". Tal van mooie paarden (grote en kleine) en... begeleidsters passeerden de revue. Onze Eddy Toeters dacht weeral aan zijne deizel ! Ook onze dierenvriend Van Marcke voelde zich met al die beestjes in zijn nopjes. Het kon niet uitblijven, Van Marcke moest en zou eens een paard(je) van dichtbij willen voelen, wat dan ook gebeurde. Hij bleef minuten lang wrijven op dat paardje zijn derrière. Iets te lang want het paardje werd er bronstig van en schoof gezwind zijn pistool naar buiten. Onze deizel-man Eddy wreef zich meermaals in de ogen ! Je kon hem zo zien denken: Amai, kem nog veel werk aan de winkel ! En weg was het paardje.

En zo werden nog menige anekdotes en verhalen naar boven gehaald tot eenieder voor zijn eigen richting la casa trok. De volgende weken staan er verschillende activiteiten op het programma (sluiting De Presse, overdracht naar Bar Guidon, bespreking nieuwe tenue, enz...) Maar eerst staat er volgende zondag één van de laatste ritten van het jaar op het programma, nl. "Giro di Grammonte" ! Een rit over verscheidene deelgemeenten van Geraardsbergen.


Graag zo veel mogelijk trudy's op post !


Tot volgende week.


Lievisj

Terug