De Trudy's Cycling Team

18/09/2016:Ronde van GeraardsbergenAfstand: 61km


Voor onze laatste rit met vertrek vanuit ons lokaal De Presse werd er door Spartacus een ultieme oproep gedaan om toch nog zoveel mogelijk Trudy's aan de start te krijgen. Ondanks blessures en andere verplichtingen zakten er toch nog 8 Trudy's af om de selectieve rit van de Tour de Grammonte te rijden.


Onder een grijze hemel trokken Spartacus en Martin de groep op gang richting Onkerzele. Deze 2 hielden er het tempo goed in tot aan de voet van de eerste beklimming van de dag, nl. de Bovenkassei. Op het steilste stuk werd meteen al duidelijk welke Trudy's goede benen hadden vandaag. Dat waren Van Marcke, Martin en Van der Haar. De ganse dag zouden zij op het voorplan treden wanneer het bergop zou gaan. Na deze kuitenbijter ging het via de afdaling van de Keringstraat richting Grimminge waar we nog enkele kronkelende wegen voor de wielen geschoven kregen. Van der Haar en E.P. leidden het Trudy-gezelschap richting Onkerzele en Atembeke. Onderweg passeerden we nog aan het huis van onze huidige kampioen Boasson Hagen. Veel beweging was er niet. Enkel benevelde ramen. Zou hij stiekem aan het trainen geweest zijn? De vraag was natuurlijk: op wie of wat? Na de doortocht in het kleine Atembeke namen we de Koppenhollestraat richting Moerbeke. Hier trok Van Marcke alle registers open. E.P. ging mee in het wiel gevolgd door Van der Haar en Degenkolb. De teller wijsde steeds tussen de 35 a 40 km/u. Na de afdaling richting centrum Moerbeke ging het naar Viane waar de kermis nog moest losbarsten. Voorbij het kasteel ging het rechtsop naar de Kouterstraat, een volgend stuk valsplat. Tot ieders grote verbazing ontbond The Boss hier zijn duivels. Velen konden niet reageren van het verschieten. Van Marcke dichtte het gat maar The Boss gaf niet af. Richting Akrenbos trok deze nog een stevig aan zijne "guidon". De rest volgden de taferelen vanop een afstand. E.P. maakte de opmerking van "The Boss zal moeten dokken om in het verslag te worden opgenomen". Maar na zo een prachtige inspanning konden we hem toch niet negeren in dit verslag.


Ondertussen volgde de ene versnelling de andere zeer snel op. Nu was het de beurt aan Martin die op het eerste golvende stuk van de Akrenbos tot boven doortrok gevolgd door een sterke Lars. Het 2e golvende stuk nam E.P. en Van Marcke voor hun rekening. Via Deux-Acren ging het aan een iets rustiger tempo richting Overboelare. De groep bleef kilometers lang samen tot Doms uit zijn krammen schoot in de Pastorijstraat te Zarlardinge. Deze etaleerde (zoals de laatste weken) zijn goede benen. Na de doortocht in Zarlardinge ging het aan het rondpunt linksop richting de kerk van Goeferdinge. Terug een stuk valsplat met de uitloper van de Elzenstraat. Hier nam E.P. de kop en reed op souplesse richting Oudenaardsestraat. De trudy-groep werd op een lint getrokken. Na het dwarsen van de N493 (Brakel-Geraardsbergen) ging het in grupetto naar het centrum van Deftinge. E.P. en Van Marcke namen de rest op sleeptouw richting Hemelveerdegem. Op de steile Keistraat was het nu de beurt aan Spartacus om het vuur uit zijn achterwiel te knallen. Godzijdank doorstond zijn achterband dit trek- en sleurwerk van den "Beer van Bern" !


Wanneer iedereen terug samen was, ging het in gesloten groep richting Gemeldorp. De laatste 15 km werden aangevat. Even moesten we in de Duitsenbroekstraat afwijken van het voorziene parcours omdat de brug van de 'Molenbeek' onderbroken was. Via de Gemeentestraat, de Astridlaan en de Groteweg kwamen we in de Burgstraat terug op het juiste traject van deze rit. Onder het commando van E.P. ging het via de kerk van Overboelare richting de laatste beklimming van de dag, nl. de Sanaberg. Hier lag dan ook de eindmeet getrokken. Voor de voet ervan versnelde Martin even om de rest uit hun kot te lokken maar niemand liet in zijn kaarten kijken. Meteen liet hij zich dan ook inlopen. Hoog tijd dacht de Lars (die geen inspanning schuwde) om de debatten te openen. Deze zette zich direct op kop van de groep. E.P. kroop in het wiel, de rest volgde nog. Het was precies of iedereen had schrik van deze laatste beklimming. Met 4 op een rij trokken ze richting halfweg de beklimming (Van Marcke, Martin, E.P. en Van der Haar). De rest hing al een beetje aan de rekker. Tot wanneer Martin zag dat Van Marcke naar een van zijn laatste kroontjes schakelde. Martin versnelde een eerste keer. Hierop moest de Sep de rol lossen. E.P. nestelde zich in het wiel van Martin en de Lars ging ook nog even mee. Tot Martin er nog niet genoeg van kreeg en nogmaals een tandje bijschakelde. Nu moest eerst Van der Haar eraf en enkele tientallen meter verder was het liedje van E.P. ook uitgezongen. Talent-man Martin reed (met de vingers in de neus) naar zijn 2e opeenvolgende overwinning. E.P. werd 2e en de Lars kroop naar zijn zoveelste ere- en podiumplaats. Degenkolb werd verdienstelijk 4e gevolgd door Van Marcke, The Boss, Doms en Spartacus.


Daar we al om 11 uur binnen gingen zijn aan het lokaal, werd er door Spartacus een voorstel gedaan om nog een lusje te maken maar omdat E.P. en Van Marcke vroegtijdig naar huis moesten, werd er maar besloten om toch maar naar het lokaal te rijden. Op het terras namen we ons gebruikelijk tafeltje in beslag waarna onzen Taaf en Linda een laatste maal de halve liters en hapjes tevoorschijn toverden. Alwaar was dit een service van topkwaliteit ! Bij deze is onze toekomstige lokaalhouder nogmaals gewaarschuwd. Omdat het op het terras toch wat frisjes werd, besloten we op toch maar binnen te gaan zitten. Kwestie van geen verkoudheid op te doen met al die nakende festiviteiten !


Na een kwartiertje werden we verrassend vergezeld van onzen Valverde samen met zijn Stephanie. Die hadden samen de schoenen aangetrokken voor een rustig duo-ritje. Nog later werd de trudy-groep verder aangevuld met de komst van de President en manager Eddy. Rond de klok van 12 uur verliet E.P. het gezelschap. Bij deze kan hij de rest van de taferelen in De Presse niet neerpennen in dit verslag. Deze keerde wel (samen met zijn kids) nog even terug naar het lokaal waar ook Nele (van chatte) samen met de kids alsook kampioen Boasson Hagen met zijn gezinnetje aanwezig waren. En wat dacht je: jawel, ook Spartacus, Martin en The Boss lagen nog in de zetels te spartelen. Tot de klok van ongeveer 14.30 uur werd er nog aangenaam over en weer gekeuveld met de mannen van "Den Buizemont". Wanneer E.P. later op de namiddag nog eens over de markt reed, werd er nog een trudy in koerskledij gespot op het terras van ons nieuw lokaal. Ra ra, wie zou dit geweest zijn?


Tot hier het verslag van deze laatste rit met vertrek en aankomst vanuit De Presse.


In naam van alle Trudy-leden wil ik nen dikke merci zeggen aan Taaf en Linda voor de goede zorgen doorheen al de jaren ! Chapeau !

Tot volgende week.


Lievisj

Terug