De Trudy's Cycling Team

05/03/2017:OttergemAfstand: 60km

Hoogtemeters: 380m

Gemiddelde: 25km/u

Deelnemers Elite: Hagen, Spartacus, El Pistoleiro, The Boss, Van der Haar, Van Marcke, Flecha, Degenkolb, Martin, Benoot en Doms


Voor onze openingsrit tekenden 11 Trudyanen het startblad. In de aanloop naar de eerste rit waren de weersvoorspellingen allesbehalve goed. Maar om 9u konden de Trudyanen onder een stralend zonnetje de eerste kilometers aanvatten. Het waren Degenkolb en Larsken die de groep op sleeptouw namen richting Onkerzele. Iedereen nestelde zich stevig in de groep en al keuvelen ging het richting Appelterre, op het einde van de Breeweg kwam onze kampioen even de neus aan het venster steken. Samen met Larsken en Spartacus reed hij even voorop. In de Eichemstraat moest de volledige groep in de remmen om de plaatselijke carnavalswagens door te laten, even later in Outer nog even hetzelfde.


Dat er wel degelijk een stevige wind stond, werd duidelijk op de Groenstraat, in het open veld was het alle zeilen bijzetten om in de waaier te blijven. Bij het opdraaien richting Denderhoutem kon de gashendel weer open. Ter hoogte van de Bruul in Haaltert, kreeg onzen Doms het de eerste keer wat lastiger. Het peloton paste het tempo wat aan. Bij het keerpunt aan de E40 te Ottergem, kregen we een korte modderstrook onder de wielen. Na 35km was het plezier van de wind dan ook voorbij, tot in Geraardsbergen zou het stoempen worden.


In Aaigem konden we even genieten van een dalende strook om het tempo er nog eens in te krijgen. Vanaf Woubrechtegem kregen we nog de lastige strook van de Sint-Antelinksstraat voorgeschoteld, goed gegroepeerd werd er naar boven gereden. Doms plooide hier helemaal tussen zijn kader, Flecha en Spartus wachtten hem op en sleurden hem mee naar boven. Langs de Boskouter ging het richting Vloerzegem. Daar was de Varingstraat het laatste obstakel van de dag. Het zonnetje was ondertussen al een tijdje weg en dreigende wolken kwamen aanzetten, via het Jonkerveld werd de openingsrit afgesloten. In ons lokaal konden we genieten van een welverdiend potje gerstenat met bijbehorende versnaperingen. Conclusie van de eerste rit, niemand heeft echt in zijn kaarten laten kijken, er kon nog vlot gebabbeld worden, maar naar mijn gevoel verwacht ik de komende maanden spektakel. Onzen Doms moest vandaag al zijn karakter aanspreken, maar de maand maart dient om op te warmen natuurlijk. Iedereen heeft de "moeilijkste" etappe met glans doorstaan. Op naar volgende week. Aja en den après was ook meteen in orde....laatste Trudy gesignaleerd rond 16u45 in Bar Gidon.


Ook onze Masters, President en Van Impe werkten hun openingsrit af met een klassieker: G'bergen-Isieres-G'bergen.


Groet Spartacus

Terug