De Trudy's Cycling Team

12/03/2017:BellingenAfstand: 60km

Hoogtemeters: 538

Gemiddelde: 26,8 km/u


Deelnemers: Martin, Spartacus, Van Marcke, The Boss, Van Der Haar, El Pistoleiro, Hagen, Flecha, Degenkolb, Doms en Tjienne De Wilde(Pierre).


Voor onze tweede rit van het seizoen trokken we richting het Pajottenland, Bellingen zou ons keerpunt worden. Opnieuw een ruime opkomst van 11 Trudyanen, die onder een stralend zonnetje zich op gang trokken. Het waren Spartacus en The Boss die de troepen leiden richting beklimming van de Guillemainlaan. Wij hadden ook een gelegenheidsrijder mee (zijn naam moet ik jullie schuldig blijven), maar ter hoogte van onze sponsor Belle-Vue, was deze niet meer te bespeuren. Hij had, wat we in het Trudyjargon, een "Gorillaken" gedaan.


Na de afdaling van de Edingseweg, draaiden we de Pauwelstraat in richting Galmaarden, daar waren het Van der Haar en Martin die het commando overnamen. Even werd er gevreesd dat de pees er meteen ging opgelegd worden, maar niets was minder waar. Met een onvoorstelbare discipline brachten zij de groep in Vollezele aan de voet van de Vollezeledreef, waar iedereen dan ook mooi in groep naar boven kon rijden. Meteen daarna gevolgd door de Langestraat....en jawel hier ook weer hetzelfde scenario...discipline!!!! Hagen, Van Marcke, El Pistoleiro en jawel ook Tjienne De Wilde was niet bang om wat kopwerk te verrichten. Iedereen haalde dan ook vlot het keerpunt in Bellingen, na de nodige repen, gellekes & bananen konden we aan de terugweg beginnen. Tussen Bellingen en Heikruis kregen we enkel lastige stroken onder de wielen, geen steile puisten, maar steeds op en af bracht toch al wat vermoeidheid toe aan de benen. Doms, waar de conditie in stijgende lijn gaat, kreeg het enkele keren wat lastiger, maar de groep ving dit perfect op.


Richting Herhout, kregen we nog de lastige Zwaanstraat te verwerken, hier kon je voelen dat we dichter bij de finale kwamen. Het tempo ging de hoogte in en dit werd verdergezet in de afdaling van de Pijpestraat. Het waren Van Marcke, El Pistoleiro , Martin en Van der Haar die een treintje opzetten. Maar dit was zonder Flecha gerekend, was het nu de naam van de straat die hem zo gek maakte????? In ieder geval hij schoot weg als een pijl uit een boog, voor de anderen was het alle zeilen bijzetten om toch maar aan zijn wiel te geraken. De groep splitste dan ook in twee. Ter hoogte van de Burght kwam alles opnieuw samen.


In het stuk tussen Bever en Deux-Acren probeerde iedereen nog wat te recupereren om de finale aan te vatten. Ter hoogte van de Denderbrug in Deux-Acren konden Doms en The Boss van een oponthoud profiteren om weg te rijden van de groep. Maar bij Doms was het vet van de soep en The Boss zag het nutteloze er van in en beiden werden net aan de voet van de slotklim ingelopen. Op Boureng gingen alle registers open, achteraan stond de deur serieus open... het was El Pistoleiro die met zwaar machtsvertoon de ritzege binnenhaalde.


Na de rit was het weer gezellig bijpraten met bordjes mix en de nodige dorstlessers....Tjienne De Wilde gaf zijn entree en liet ons ook nog eens de enige echte Kwaremont fiets bewonderen. Onze manager Eddy " Toeters" kwam zijn troepen overschouwen en zag dat het goed was. Volgende week trekken we het Waalse hooggebergte in richting Frasnes. Ook onze President maalde zijn kilometers af en kwam na een vruchtbare Orvalroute aan in ons lokaal.


Na twee ritten begint de Trudytrein stilaan op kruissnelheid te komen, wie er nog wil opspringen raden we aan om niet te lang meer te wachten....toettoet en tot noste week.


Ciao Spartacus

Terug