De Trudy's Cycling Team

23/04/2017:BaaigemAfstand: 70 km

Gemiddelde: 26 km/u

Deelnemers: Boasson Hagen, Vander Haar,Van Marcke, Doms, The Boss, El Pistolero en Martin.


Op de dag van de Mattentaart en de verrijzenis van onze Fred en Elsken uit Benidorm, stond er voor onze Trudy's een op het eerste zicht vrij simpele rit op het programma richting de Zwalmstreek.

Acht Trudyanen tekenden het wedstrijdblad, verrassing was dat onze Martin niet aan de Gidon verscheen. (Later meer hierover).


Het waren The Boss en Spartacus die de groep op sleeptouw namen en zo probeerden het tempo in de eerste kilometers wat onder controle te houden. Bij het opdraaien richting Hemelveerdegem, ging het trapsgewijs omhoog richting Sint-Maria Lierde, met als uitsmijter in Oudenhove nog de Klemhoutstraat (1,8km -gem. 3%). Hier kwam onze kampioen Van Marcke vlotjes naar voor gepeddeld en gaf het tempo aan. Iedereen kon zich handhaven in de groep, enkel Degenkolb en The Boss lieten de laatste meters even los. Tussen Strijpen en Velzeke konden we in de afdaling even de benen tot rust laten komen. Maar daarna was het weer volop aan de bak met de kasseistrook van de Lindestraat. Op het einde van de strook lag de groep dan ook uit elkaar, met onze kasseifretter Flecha helemaal vooraan. Achteraan nam Hagen de honneurs waar en zag dat iedereen opnieuw was komaan aansluiten......maar even later was er geen spoor meer van onze Boss. Zoals het hoort, keerde de ganse groep even terug en jawel daar stond onze onfortuinlijke Trudy langs de kant met een lekke band. Van ver al roepend " Ga maar ik bel Veerle"....de snoeper dacht om thuis wat pijlen te gaan verschieten, maar El Pistoleiro en Van Marcke waren de mecaniciens van dienst en binnen de 10minuten waren we opnieuw onderweg. Nog even meegeven, dat terwijl we stilstonden nog een groep collega's passeerden en ons toeroepend : "Ejje ze zien passeren" daarachter een volgauto en nog daarachter een verdwaalde ploegmaat van hun.....het werd nog meer hilarisch als ze 5minuten later opnieuw passeerden in de andere richting, nog altijd druk overleggend met elkaar en op zoek naar de rest van hun groep.


Even verderop wachtte ons al een nieuwe kasseistrook, een stukje van de Lange Munte en de korte maar slechte strook van de Schaperstraat. Bij het keerpunt in Baaigem, (ge weet wel bij P*rn* Vandenbulcke) was het de Boss die voor een tweede maal lek reed...opnieuw begon hij al te dromen van een telefoontje naar Veerle, maar onze mecaniciens El Pistoleiro en Van Marcke sprongen gezwind van hun bolide en begonnen aan de reparatie.....15 minuten en 2 banden later stond de Boss....alé zijnen band nog even plat. Het mysterie van "de sjepappe" werd onze Flecha teveel en hij nam dan maar het wiel over. Zijn 7jaar fietsherstelling volgen (waarvan 5jaar op cafe), kwam van pas. Hij plaatste vakkundig alles op zijn plaats en we konden weer verder.


Het ene mysterie was nog maar opgelost of even verder opnieuw eentje, dit keer was het Martin die uit het niets opdook. Onze onfortuinlijke Martin was vanuit Jeleken......euh vanuit Terjoden gekomen, maar had ons op een haar gemist op de markt. Hij kwam ons vanuit de tegenovergestelde richting dan maar opzoeken. Maar onze Martin was wat slapjes aan het worden door de kilometers, maar vooral door het niet eten voor vertrek.


Tussen Beerlegem en Strijpen ging het constant op en af, draaien en keren. Ook werd er nog een stukje van de Paddestraat meegenomen. De opeenvolging hiervan liet zich voelen in het Trudypeloton, dit verbrokkelde constant. Het was pas in Sint-Goriks-Oudenhove dat alles weer bij elkaar kwam. In Brakel kon de Boss zijn driften niet meer onder controle houden en verliet het Trudypeloton richting Veerleken.... even verderop had Martin echt behoeft aan eten, Spartacus had nog wat energiereep en energiedrank over om Martin toch in de Gidon te krijgen.


Via Flobecq en Everbeek ging het ondertussen richting aankomst, deze was ter hoogte van de Velina. Even was er nog twijfel of dit kon doorgaan wegens een rommelmarkt, maar dit was ok. Net voorbij het kruispunt aan de Oude Molen, ging Hagen er vandoor. Met nog 2km voor de boeg leek dit een heel moeilijk te worden om dit vol te houden. Topfavorieten El Pistoleiro en Van Marcke bleven zitten en weigerden aan te zetten. Degenkolb zat in de combine samen met Larsken en Hagen. Flecha, Spartacus en Martin keken toe vanop afstand. Het was Larsken die kort bij Hagen kwam, maar keek dan twijfelend achterom en ging niet door, wat een kans op ritwinst laat hij hier liggen. Van Marcke en El Pistoleiro kwamen dan toch nog aanzetten, maar de vogel was gaan vliegen. Eerste zege van het seizoen voor Hagen. Proficiat!!!!


Aangekomen in ons lokaal werden we verwelkomd door een bruingebrande en volledig uitgerust duo Fred & Els. Met het nodige gerstenat werd alles doorgespoeld en een genietende Hagen gaf er ook in ons lokaal nog een lap op. Onze President en Chrisken hadden er ook hun kilometers opzitten, zelfs onze manager Toeters was de sportieve toer opgegaan en had een (bier)wandeling gedaan bij de Padstappers.


In de namiddag konden we genieten van L-B-L en in de vooravond van de topper in het Belgische voetbal. Beiden werden een demonstratie, door Valverde en RSCA. Het was een zondag om in te kaderen, alé voor sommigen toch. Aja nog bijna vergeten, onz Boss is op zijn aperitiefconcert geraakt, maar blijkbaar blijf hij zelfs daar op Veerleken roepen :-).


Voila, volgende week geen zondagrit. De Trudyanen trekken er 3 dagen op uit naar de Westhoek.


Ciao Spartacus

Terug