De Trudy's Cycling Team

28/05/2017:MauldeAfstand: 80 km

Gemiddelde: 29 km/u

Na een broeierige nacht stonden 7 Trudyanen vol goede moed aan Bar Gidon, voor een ritje richting Maulde. De kilometers werden nog wat opgetrokken naar 80km. Net voor de start was er nog een lichte regenbui, maar iedereen zette vol goede moed aan.


Via Overboelare ging het richting Lessen, het tempo zat er vanaf de eerste kilometer meteen goed in. Bij het opdraaien in Lessen richting Frasnes, gingen de hemelsluizen nog eens volledig open. Het water stroomde met beken onder de wielen door, maar dit kon de Trudyanen niet deren. Onder leiding van de champ Van Marcke blijf het tempo heel hoog. Ter hoogte van La Hamaide werd het opnieuw droog en konden de regenjasjes definitief opgeborgen worden. Na 20km kwam de klim naar het bos van Frasnes. Iedereen kwam zonder veel kleerscheuren boven, in de afdaling trok Tjienne nog eens door samen met Spartacus, maar met de natte wegen was het oppassen in de bochten.


Net voorbij het centrum van Frasnes kon de eerste deerne van de dag gespot worden. Na 38km kwamen we aan het keerpunt in Maulde en het gemiddelde flirtte met de 30km/u. Het gaat vooruit tegenwoordig bij de Trudy's. Via de dorpjes Thieulain en Grandmetz was het steeds rijden langs glooiende wegen. Iedereen in de groep probeerde zijn deel van het kopwerk te doen.


Onze kampioen was nog steeds bij de pinken en spotte in een bushokje een Waalse hinde. Sommigen was dit ontglipt omdat zij al in de fase zaten van "derailleurkijken". Op de Chaussee Brunnehaut ontbondt de kampioen nog eens zijn duivels samen met Martin, Flecha en Hagen. Spartacus, Domsken en Tjienne moesten even de rol lossen. Het was Van Marcke zelf die Doms en Spartacus opwachtte en hen terug bij de groep bracht. In Mainvault na 60km was het tijd om nog wat bij te tanken, want de temperatuur was ondertussen al serieus gestegen.


We kregen nog wat typische Waalse baantjes onder de wielen geschoven tussen Ostiche en Wannebecq, de nervositeit steeg wat in de groep naarmate de finale dichterbij kwam. Net voor Lessen kreeg Spartacus een halve dierentuin in de keel, met de nodige hoestbui tot gevolg. Aangekomen op het 3km punt in Deux-Acren, zette Flecha een verrassingsaanval in, er werd even geaarzeld en de pijl had direct een paar honderd meter voorsprong. Martin zette de achtervolging in samen met Van Marcke, Hagen en verbazend sterke Tjienne. Van Marcke en Martin konden Flecha nog inrekenen, en het was Van Marcke die de zege nam. Onze twee tempobeulen namen verdiend de plaatsen 1 en 2 in. Achteraan had Domsken nog af te rekenen met een tegenspartelende ketting.


Volgende week gaat het richting Tubize voor alweer een boeiende rit, dit als laatste voorbereiding op onze Trudy Flandrien.


Groetjes Spartacus

Terug