De Trudy's Cycling Team

04/06/2017:TubizeAfstand: 80 km

Gemiddelde: 29,5 km/u

Om 8.30u stonden 8 Trudy's te popelen om er een rustige(?) rit van te maken richting het Waalse Tubize. Op papier niet te onderschatten maar dat was buiten onze trudygroep gerekend !


Belangrijkste afwezigen waren: Spartacus (communie- of lentefeest) en Martin (op afzondering in Valkenburg)

Het was Lars en Degenkolb die de bende aan een mooi tempo op sleeptouw nam richting Onkerzele en Moerbeke. Al vrij snel werd duidelijk dat de wind volledig in het voordeel zat. De teller flirtte als snel met de 35 km/u. In het centrum van Galmaarden bij het links afslaan in de Brusselstraat vonden Flecha en de kampioen dat het tempo nog niet hoog genoeg lag. Beiden gaven er ne serieuzen lap op richting de Hollestraat in Tollembeek. De rest wist niet waar kruipen. Een geluk dat we moesten stoppen om de Vollezelestraat over te steken anders bleven die 2 beesten maar doorbeuken! Toch bleven beiden het commando aanvoeren richting Herne. In de licht oplopende Scheibeekstraat werd Van Marcke vooraan afgelost door E.P. die duidelijk nog naar zijn goede benen en tweede adem zocht wat niet kon gezegd worden van Flecha. Die trapte in de boter (later nog meer daarover).


Zo ging het toch vrij snel richting Heikruis en Beert. Zo snel dat we op een gegeven moment alles moesten toeslaan omdat we te ver waren gereden. Van deze momenten werd dan ook dankbaar gebruik gemaakt om toch iets van bevoorrading in de mond te steken. Na iets meer dan een uur gereden kwamen we aan in Lembeek waar de teller op bijna 31 km/u stond. Bij het rechtopdraaien van de Bergensesteenweg voelden we dat het onze laatste kilometers waren met de wind in de rug. Eens we deze steenweg rechts verlieten richting Tubize stond deze pal in het gezicht. Een heel ander gevoel was dat. Ondertussen had E.P. de andere trudy's één voor één een goed bekeken en het mag gezegd worden: iedereen was sterk vandaag. Doms reed vandaag rond alsof de kampioenstitel hem niet meer kon ontsnappen, Boasson Hagen en Degenkolb verbeteren ook week na week, Van lmpe kan zich nog altijd zeer goed positioneren (ervaring van vroeger zeker) maar het trio Flecha, Van der Haar en Van Marcke hadden duidelijk een streepje voor op de anderen. Burre (als die de zaterdag gerust heeft, valt er weinig tegen te beginnen), Van der Haar (na zijn afzondering in de Ardennen is deze niet meer ver verwijderd van zijn topniveau voor Frankrijk) en onze kampioen (hier moeten niet veel meer woorden aan toegevoegd worden, die is al het ganse jaar aan het rondrijden met alle vingers in de neus) STERK !


Na wat draaien en keren in en rond Tubize over niet al te mooie wegetjes, reed de groep onder leiding van Van Marcke en E.P. naar Quenast en Rebecq. Toch wel een mooie streek om eens door te fietsen. De wind zat nu volledig tegen en dit zou zo blijven tot de aankomst op de Mont Schillebeek. Na het golvend parcours doorheen Rebecq kruisten we de Edingsesteenweg in Lettelingen. Vanaf hier ging het in dalende lijn richting Herne. Zo kwamen we terug op vertrouwde en bekende wegen. Voorbij de rode lichten ging het rechtsaf richting Tollembeek. Flecha vond dat het tijd werd om zijn hazurestukje boven te halen. Hij zette zich op kop samen met de onvermoeibare De Wilde. De andere trudy's moesten juist maar zien dat ze konden volgen. Zo bleven die 2 maar doorgaan en doorgaan tot in Viane. Je kon de spanning in de groep al voelen want de finale kwam in zicht. De Lars nam op de Edingseweg een 30-tal meter voorsprong maar een alweer alerte Flecha bijtte zich vast in zijn achterwiel. Het naar elkander loeren kon beginnen. We waren nog naar net de Heuvelstraat ingedraaid en het was al patat ! De Flecha kon zich niet meer bedwingen en met een keiharde demarrage ging hij er vandoor. Iedereen dacht: dat houd hij toch niet vol, die vegen we sjebiet wel bijeen ! Zo nam in een mum van tijd een 300-tal meter voorsprong. E.P. voelde niet meer zo fris en zou het gat toch niet meer dichtkrijgen en de rest gokte ook en rekende op de beklimming van de Schillebeekstraat. Dan vond Van Marcke het welletjes en zette alleen de achtervolging in. De rest zou zich moeten dubbel plooien om deze 2 klasbakken nog bij te halen. Net voor het indraaien van de Kalvariestraat demarreerde E.P. links van de rijbaan en ging op zoek naar de 2 koplopers. Even moest deze zich nog een weg banen langs de aanstormende oltimers. Op het rechte stuk voor het begin van de beklimming kwam E.P. geen meter dichter op Van Marcke. Achteraan hadden Lars en Boasson Hagen ook hun duivels ontbonden en kwamen snel terug richting E.P. Vooraan moest Van Marcke alle zeilen bijzetten om beresterke Flecha nog in te halen. Maar het lukte hem. De kampioen ging erop en erover en dacht dat de overwinning binnen was tot Flecha nog ergens een allerlaatste pijl gevonden had en Van Marcke in de laatste 30 meter nog remonteerde. De sterke (leeggereden) Flecha ging dus verdiend met de dagzege lopen voor een tevens leeggereden kampioen die toch wel een beetje ontgoocheld was. Daarachter moest E.P. (die volledig stilgevallen en ontploft was) zich nog reppen voor een aanstormende Van der Haar om zijn 3e plaats veilig te stellen. Achter Van der Haar kwamen achtereenvolgens volgende trudys de aankomstlijn overgekropen: Boasson Hagen, Degenkolb, Doms en De Wilde.


Moegestreden lieten de 8 trudy's zich naar beneden vallen richting het lokaal. Daar moesten we eerst nog een plaatsje zoeken om de fietsen kwijt te geraken alvorens ons te laten neervallen op het terras van Alfredo ! Onder een stralende zon werd er duchtig over en weer gepraat. Ondertussen kreeg ons Domsken ook nog een kleine appelflauwte en bestelde asap een bordje mix om terug op krachten te komen. Even later kreeg de groep nog het gezelschap van de kids van E.P. samen met de mama.


Later kwam onze lokaalhouder Alfredo (met de medaille rond zijne nek) ook zijn terras opgestormd. Hij werd opgenomen in het Broederschap van Manneken Pis. Een hele eer. Proficiat Fredje !


En voor één verlieten de trudy's het zonovergoten terras om andere oorden op te zoeken. Flecha en Van Marcke gingen nog een beetje extra kilometers doen in de Bergezelkestocht... of waren het kiloLITERS. Ook Boasson Hagen en E.P. moesten zich nog naar een andere festiviteit begeven.


Zo werd een (alweer) een prachtige dag afgesloten na een prachtige rit !


Nog even meegeven dat het nu donderdag, 8 juni 2017 om 19.30u een algemene vergadering gepland is in ons lokaal.


En voor de fietsende trudy's staat komende zondag de klassieker op het programma, nl. de Trudy's Flandrien met aankomst op El Muro !!! Vertrek om 8 uur.


Ciao


Lievisj

Terug