De Trudy's Cycling Team

18/06/2017:HeusdenAfstand: 80 km

Gemiddelde: 28.5km/u

De Flandrien lag nog maar net achter de rug of het Trudy-peloton tekende present om alweer onder een stralende zon de volgende rit af te werken. 10 Trudy's draaiden op richting Onkerzele om zo koers te zetten richting Heusden: parcoursbouwer "Spartacus ", kampioen in wording "Doms", de mannen in volle voorbereiding op hun meerdaagse rittenkoers richting ItaliŽ "Flecha en Martin", de niet te kloppen El Pistolero, de man van de Flandrien-rit "Tienne De Wilde", de op hoog niveau fietsende "Boasson-Hagen" en de mannen die met hun hoofd reeds bij de Challenge zitten het eerste weekend van juli : "Van Marcke en F. Sjleck". Niet te vergeten uiteraard de man die na de rit het tempo aangeeft "Barry Degenkolb".


Het moet alweer worden gezegd , het was opnieuw een parcours om door een ringetje te halen, héél mooi en zonder véél gevaren. Voor elk wat wils en het Trudry-peloton denderde alweer dat het geen naam had.


Afwezige van de dag was Lars van der Haar maar Lars had andere katten te geselen, namelijk de "Cannibale 2017".


Voor de niet-kenners onder ons even het parcours wat Lars moest afhaspelen bij onmenselijke temperaturen ... zulke temperaturen worden normaliter enkel waargenomen in de bokkenhoek en dan vallen er meestal slachtoffers ... even om te schetsen welke heldentocht onze Lars heeft gereden. Ondanks de ontgoocheling bij Lars zijn alle Trudy's oprecht fier dat Lars één van de onzen is en zijn we met zijn allen geweldig fier op hem ! Waarvoor nogmaals een diepe buiging van het volledige peloton en volgend jaar rij je de kale berg drie keer op denk ik !!!


Ook proficiat uiteraard aan zijn goeie vriend "Gerrit" van een nogal onbekende fietsclub in Giesbaargen waarvan de naam me nu niet te binnen schiet , maar wél een welgemeend applaus voor Gerrit zijn prestatie.


De beginkilometers werden op conto geschreven van Spartacus en Schleck, waarna de sterke beren Tjienne De Wilde en Flecha het roer overnamen in Schendelbeke. Er werd vooraan goed afgelost want voorbij het rondpunt in Schendelbeke was het de beurt aan Boasson Hagen en E.P. In Ophasselt kregen we het eerste stuk valsplat te verwerken, nl. de Gapenberg. Meteen konden bij sommigen de beentjes getest worden, bij andere hoe de benen aanvoelden. Zeker voor Martin en Flecha want die hadden er al een zaterdagrit van 135 km opzitten als voorbereiding op hun toekomstige tocht richting ItaliŽ. E.P. en Boasson Hagen hielden het tempo strak tot aan het volgende lichtoplopende stuk in Steenhuize, de Holmanstraat en de Steenhuizestraat.


Onder het commando van Van Marcke en Flecha ging het aan een mooi tempo richting Herzele. In de Arestraat trok onze kampioen nog eens alle registers open en reed direct een 100-tal meter voor de groep uit. In Sint-Lievens-Houten kregen we met de Houtemstraat de voorlopige laatste strook bergop. Vanaf hier was het tot het keerpunt in Heusden voornamelijk draaien en keren op mooie wegen. Zo bereikte we na ongeveer 40 km Heusden met een gemiddelde van 28,5 km/u. De terugweg werd aangevat via Wetteren. Daar speelde de weinige wind een beetje in het nadeel. Maar door de constante aflossingen merkten we daar niet al teveel van. De Trudy-trein bleef maar doorbeuken richting Oordegem en Burst. Van enige bevoorrading was weinig of geen sprake. Het was met de banaan of het gelleke tussen de tanden vooruit !


In Burst net voorbij de spoorweg ging onze Martin zijn beentjes nogmaals testen. Op zijn zadel schudde hij een machtsonplooiing uit zijn dijen en kuiten. De rest van de groep spatte direct uiteen. Het ging zo snel dat bij het rechtsafdraaien richting Ressegem een paar trudy's hun GPS niet meer zagen of hoorden. Rechtdoor zeiden ze. Het was zo erg dat onze Van Marcke dacht dat in de verte een trudy reed, wat niet het geval was ! Vooraleer we de aankomst naderden werd het peloton geconfronteerd met steeds licht oplopende stroken die door het strakke tempo ware kuitenbijters werden voor sommigen in het peloton. Flecha en Martin hadden daags voordien het wondermooie "Doel" gaan opzoeken en hadden de intentie zich niet te mengen in de eindstrijd ... Kwam uiteraard weinig geloofwaardig over van Flecha ...


Behoedzaam werd door Idegem gelaveerd alvorens de Onkerzelestraat kon worden opgedraaid om de laatste rechte lijn van deze rit aan te vatten. Het Trudy-peloton kwam in het zicht van de vaste camera's en bij sommigen werkte dit als een rode lap op een stier. F. Sjleck die voor de tweede maal aan de start kwam van de rit, voelde zich nog goed en nam de slotkilometer op zich. Hij regelde gelijk nen echte flik nog even het verkeer op de kruising met de Botermelk- en de Onkerzelestraat zodat het peloton veilig de meet zou bereiken.


Vervolgens wist Sjleck niet wat zich overkwam toen hij Flecha voorbij zag flitsen met enkele tellen later een zeer attente El Pistoleiro. Het ging snoeihard ... dit duo werd kort op de hielen gezeten door Boasson-Hagen ... Net voor de Onkerzelekerk vond T. Martin het welletjes en in zijn zog ging Van Marcke mee om de leiders op te peuzelen. Martin kraakte echter en Van Marcke kreeg E.P. en Flecha in het vizier. Eerst peuzelde hij E.P op die precies vastkleefde in het asfalt en met een ruk reed Van Marcke richting Flecha. Op de vluchtheuvel net voor het huis van onze F. Schleck kwam Van Marcke aansluiten. Lang wachtte hij niet en vanachter de rug van Flecha reed en sneed hij naar zijn 2e en verdiende overwinning. Flecha werd verdienstelijk 2e terwijl E.P. nog alle zeilen moest bijzetten om zijn 3e plaats veilig te stellen want onze Martin kwam nog serieus opzetten. Verder kwamen alle resterende trudy's één voor één naar boven geklauterd.


Ritwinnaar Van Marcke had onderweg nochtans veelvuldig liggen klagen over vermoeide benen en melkzuur, maar het Trudy-peloton weet ondertussen dat alle registers worden opengetrokken om een rit te winnen.


Iedereen werd opgewacht en het Trudy-peloton daalde af richting thuishaven "Bar Gidon" bij ridder Alfredo en Ritser.


In het clublokaal werd het peloton opgewacht door de managers Toeters die eveneens een zware rit aan het afhaspelen was aangezien hij tussendoor even een Cola moest innemen ... De President schoof mee aan de tafel en het Trudy-peloton werd getrakteerd door de jarigen Tjienne De Wilde en de zegekoning E.P: Danke schŲn E.P. en Tjienne. Het moet worden gezegd dat Tjienne De Wilde een voorbeeldige rit heeft gereden!


Barry Degenkolb deed zijn reputatie alle eer aan en legde een verschroeiend tempo op ... wat de winnaar van de dag "Van Marcke" alweer niet was ontgaan en schoorvoetend toegaf zijn meerdere te moeten erkennen in Barry. Van Marcke kon zijn vreugde niet op want even later vervoegde zijn vrouwtje Katrien de zijde van de Kampioen.


Barry Degenkolb deed zijn reputatie alle eer aan en legde een verschroeiend tempo op ... wat de winnaar van de dag "Van Marcke" alweer niet was ontgaan en schoorvoetend toegaf zijn meerdere te moeten erkennen in Barry. Van Marcke kon zijn vreugde niet op want even later vervoegde zijn vrouwtje Katrien de zijde van de Kampioen.


Spartacus zal het worst wezen allemaal want die zat ondertussen te dineren in een "resto with a view "... Via de nodige foto's liet hij weten dat het héél lekker was...


Enkele vragen bleven evenwel onbeantwoord na de rit :

- waar blijft de comeback van Beirisj

- wat spookt de Gorilla ondertussen uit...heeft iemand deze "leuke gozer" nog ergens gezien ?

- de locatie van de souper zal volgens ondergetekende moeten worden beslist op een spoedvergadering...


F. Sjleck

Terug