De Trudy's Cycling Team

13/08/2017:HorruesAfstand: 90 km

Gemiddelde: 28.5km/u

Door de vele afwezigen die op congé waren stonden we om 8.25u maar met 4 trudy's klaar om de pittige rit naar Horrues aan te vatten. Wanneer we onze kilometrique/GPS startklaar maakten, kwam er nog een slak van De Roeve de markt naar boven gekropen. En het was niemand minder dan Skalle Roeckie. Dat was niet zijn normaal tempo om naar boven te rijden. I.p.v. door te rijden tot bij de andere rukkers, stopte hij aan onzen Bar met de vraag of hij met ons mocht meerijden. Blijkbaar had hij daags voordien ne serieuze rit geplaceerd ... maar dan wel zonder vélo. Wij, Trudy's, hebben dan maar ons goed hartje getoond en de verstekeling maar op sleeptouw genomen.


Onder een grijze hemel gingen we dus met 5 van start richting Moerbeke. Van Marcke en E.P. namen de 3 andere cadees op sleeptouw. Onze kampioen legde meteen het tempo op een hoog niveau. E.P. moest al direct zijn grote plateau opzoeken en daarachter was het toch al direct vrij stillekes. Via Moerbeke en de kronkelende wegen in Galmaarden ging het dus vrij vlug richting Tollembeek. Daar moest E.P. al eens van kop gaan want zijn gevoel was dat hij precies al 200 km gefietst had. Even bekomen dus. Iets wat onze Van Marcke duidelijk niet kende, die bleef zijn hoog tempo maar aanhouden. Op de oplopende Scheibeekstraat en Ekkelenbergstraat in Herne lag het groepje een eerste keer uiteen. Vooraan waren het de kampioen, Hagen en E.P. die even vooruit reden. Onzen Boss die het even moeilijk had, werd prachtig opgewacht door (zijn knecht?) Pascal De Roeck. Deze nam The Boss op sleeptouw en dichtte zo de kloof. Veel rust zat er voor Flamez niet in want terug ging het tempo de hoogte in onder impuls van E.P. en Hagen.


Bij het oversteken van de Steenweg op Asse in Herfelingen was het nog steeds onze kampioen die de debatten vooraan voerde maar nu kreeg hij vooraan het gezelschap van Roeckie (die duidelijk zijn 2e adem gevonden had). De 2 legden het tempo zo hoog dat de andere 3 alle zeilen moesten bijzetten om aan het achterwiel van hun voorganger te kunnen blijven. Het ging zo hard en snel dat we op een gegeven ogenblik toch wel efkes te ver waren gereden. Terugkeren was de boodschap. Via Petit-Enghien ging het naar Rebecq waar het parcours steeds meer op en neer ging. We zouden vanaf hier nog naar weinig vlakke wegen zien. Draaien en keren, op en neer over smalle wegetjes. Zo kwamen we achtereenvolgens in de kleine gehuchtjes Steenkerke en Horrues terecht. Hier moesten we wel nog een aantal kilometer een niet te verwachten omleiding volgen. Vervolgens deden we Graty aan. Daar kregen we nog een stevig stuk valsplat te verwerken, nl. de Rue d'Hoves. En daar was het alweer de kampioen Van Marcke die vlot naar boven reed. Ook Roeckie knalde keihard naar boven. De 3 andere zochten hun eigen tempo op. Vandaar ging het in dalende lijn richting Hoves en Labiau. Tevens zat de weinige wind hier toch wel een beetje in het nadeel maar daar voelden Roeckie en Van Marcke niet veel van. Die maalden hunne grote plateau met gemak rond, twas precies of er geen tanden meer opstonden ! Via de binnenwegetjes voorbij Marcq en Sint-Pieters-Kapelle ging het richting Bever waar we de bekende Burght en Lisière du Bois opknalden. Zo waren we vrij snel aan de laatste 5 kilometers van de rit beland. Van een finale was geen sprake. In onderling overleg tussen de 4 trudy's werd er wijselijk overeengekomen dat er vandaag GEEN aankomst zou zijn op het gevaarlijke, klein straatje van Boureng richting Denderoord. Naar het schijnt zou deze straat een nieuwe naam krijgen, nl. de Schleckstraat (die volgens de berichten van Hagen) ! In groep reden we dus voldaan naar boven richting onze lokaal.


Daar aangekomen was het weeral koppen lopen op de markt en het terras van ons lokaal. Maar toch hadden we een hoekje vrij om (evenwel al rechtstaand) onze verdiende halve liter achterover te kappen. Roeckie verschoot zich wel een bult als hij zag dat we het tempo terug de hoogte injaagden bij het drinken van onze kuipe ! Het waren vandaag precies allemaal Barry's. Nadat we op onze positieve waren van de toch wel pittige rit, was het tijd om onze gelegenheidsrijder of nieuw lid Roeckie toch even onze kledij te laten passen. Meteen was hij verkocht aan deze prachtige tenue. Pers werd er direct bijgehaald om alles op de lens vast te leggen. Ondertussen kwam onze President (die al ergens binnen lag) buiten met de nodige versnaperingen vanuit de Ardennen. Met alle macht werd er door onze Hagen duchtig gekapt in de grote salami. De stukken vlogen er langs alle kanten af ! Roeckie trok zijn ogen wagewijd open bij het zien wat wij in ons lokaal allemaal krijgen. Ondertussen waren ook zijn (ex)-collega's van de rukkers toch nog toegekomen op het terras ... voor een tasje koffie !


Nadat het grootste dorstgehalte op pijl was, gingen sommigen op tijd à la casa om zich even op te frissen om dan terug af te zakken naar het lokaal voor de BinckBank-Tour. Het zou nog een prachtige namiddag en avond worden. Volgende week rijden we richting het waalse Lombise.


Ook nog even de prachtprestatie vermelden van onze Martin en deels onze Burre die per fiets op weg zijn of waren naar het Italiaanse Lecco om daar Chatte en zijn gezelschap alsook onze Italiaanse vrienden te vervoegen. Onze Flecha kreeg spijtig genoeg af te rekenen met een wispelturige achillespees waardoor hij zijn toch diende te staken. Bij deze wensen we hem een spoedig herstel toe en vooral ... niet overhaast herbeginnen zou ik zeggen !


Terug