De Trudy's Cycling Team

Westhoek Dag 2Voor de start van dag2 was er afgesproken om 8u30 aan de ontbijttafel. Na een lekker ontbijtje kon iedereen zich opnieuw in de koersbroek hijsen voor een nieuw fietsavontuur. Met onze volgers werd nog even de logistiek van de dag doorgenomen. Om 9u45 stonden we aan het vertrek met 8 Trudyanen, (Boss & Lars weg) een herstellende Cavendish nam zijn plaats in het Trudypeloton in. Op het programma Trudy's bierfietsroute over een afstand van 75km, met twee degustatiestops. De weersomstandigheden waren wat hetzelfde als zaterdag, enkel was de wind wat sterker aanwezig (dit zal later nog wel duidelijker worden).


Vanuit Loker namen we binnendoor de Baneberg, om zo uit te komen op de top van de Rodeberg. De eerste kilometers moest iedereen wat op zijn plooi komen. De beentjes moesten nog wat warm draaien. Na de afdaling richting Westouter, kwam iedereen tot besef dat straks bij de terugtocht deze puist nog overwonnen moest worden. Net voorbij Westouter, in de Casselstraat sloeg voor de eerste keer de pech toe. Voor de kapel van Onze Lieve Vrouw van de Vrede reed Degenkolb lek achteraan. Onze ondertussen ervaren mannen Van Marcke en El Pistoleiro fiksten dit binnen de kortste keren.


Met de wind vooral in het voordeel, kwam iedereen onder stoom. We reden van het ene prachtige dorpje naar het andere. Abele, Watou, Proven,....maar na een 30km was de leute van de wind in het poepken al wat over. Vanaf Stavele was het stoempen geblazen tot aan onze eerste stopplaats in Lo-Reninge. Afspraak met onze volgers was er in het werkelijk prachtig gelegen kroegje " Bij de Witten". Eenmaal binnen zagen we een verrezen manager Toeters, de woorden van deze morgen: "vandaag drink ik geen of weinig bier" waren al (door de strakke wind) gaan vliegen. Samen met zijn copain Taaf genoten ze van een lekkere Goeiendag. Ook de rest genoot van dit prachtige etablissement aan de oevers van de Ijzer. Na het nuttigen van wat lekkers, konden we onze tocht verder zetten.


Een 15-tal km verder wachtte er ons een "col buiten categorie" op, een stop aan de Sint-Sixtus abdij van Westvleteren. De paterkes openden hun deuren niet voor ons, dus zochten we maar het terras op van de taverne rechttegenover. Ondertussen was ook Nele (Martin) de groep komen versterken. We konden genieten van de beklimmingen: Blond 6%, donker 8% en 12%.....de croqueskes en stuuten met hennepot of wast nu hennekop, paté en hesp waren dan ook welgekomen. We leerden ook wat bij, een ober breng je in de war als je een cola 8 vraagt en een portie kaas apart vragen, kan even op zich laten wachten é Nele.


Ondertussen sloeg de klok al over 14u30, onze El Pistoleiro moest zijn trein halen in Ieper en Van Marcke wou aan de Menepoort nog een serenade zingen voor Katrien, dus zetten we koers richting Loker. Onze El Pistoleiro had prijs, tweede lekke band van het weekend en dit ter hoogte van deze heilige plaats. De trein halen, was ondertussen een onmogelijke opdracht geworden. Nele bood haar wagen aan zodat El Pistoleiro zonder zich te moeten opjagen in Geraardsbergen zou geraken en rustig verder met de groep kon rijden. De laatste 22km vanuit Westvleteren werd een waar gevecht tegen de wind. Op sommige stukken werden de Trudy's letterlijk alle kanten opgewaaid. Het leek wel een editie uit Gent-Wevelgem van een aantal jaar geleden. Stoempen, stampen, vloeken, zwoegen, .....en de teller niet boven de 25km/u krijgen.


In Westouter werden we uit ons lijden verlost, Van Marcke en El Pistoleiro reden direct door naar D'hellekapelle, waardoor Van Marcke zijn Stella....euh serenade in Ieper nog kon afwerken en El Pistoleiro op tijd in Geraardsbergen geraakte. De rest zocht eerst nog een terrasje op, een " skelle van de zeug" leek voor Spartacus nog de enige kans om de Rodeberg boven te komen. Bordjes mix, skelle van de zeug, lokale saucisse,... en natuurlijk de streekbiertjes.....alles werkten onze mannen vlotjes naar binnen. Wat kan het leven toch zalig zijn é. Rond 17u besloten we dan maar om de Rodeberg aan te vallen, dit ging bij iedereen eigenlijk zo vlotjes, dat we nog een beloning verdienden bij onze copain Franki in Loker. Daar was net het volksspel bezig " doorzeef eens een klant die binnenkomt" onze Degenkolb ging dat spelletje eens snel aan de kant schuiven, maar dat was zonder de "killers" blik van een lokale deerne gerekend....we nestelden ons dan maar op het terras.


Omdat we om 19u in de het lokale restaurant de Heksenstoel verwacht werden, stond er nog een douchken op het programma. Iets voor 19u verzamelden we op de binnenkoer en 170m verder zaten we met de benen onder tafel....mooi afgescheiden van de rest van het publiek in het restaurant. Na een dubbele aperitief (aja als het goed is kunnen we nog eentje pakken é), kon iedereen genieten van een lekkere menu...van garnaalkroketjes, varkenswangetjes, vis, chateaubriand,....lekkel, echt lekkel :-)...


De ober kwam ons nog de dessertjes voorstellen, op een wel heel hilarische manier, hij somde alles mooi op, maar bij de "coupe aardbeien" ging hij op een geweldige manier de mist in.....zijn woorden: " In een coupe fraizen, zitten er fraizen, fraizen,....en aja fraizen....fantastisch. Vanavond geen bezoek meer aan de Franki, maar iedereen zocht zijn nestje op rond 23u30. O ja in de Wilg ( ge weet wel de darkroom van 6) waren er wat verschuivingen, Flecha ging bij Cavendish slapen en Spartacus bij Hagen...maar het heeft niet mogen baten, ook hier hield Flecha het maar 20minuten vol, de zetel zou opnieuw zijn verblijfplaats zijn voor deze nacht. Cavendish moest ook nog wat zangkunsten naar boven brengen om Spartacus het zwijgen op te leggen.....en de Hagen mafte rustig verder, terwijl volgens Degenkolb, den Toeters wel heel stabiel de nacht heeft doorgebracht.


Einde dag 2

Grtz Spartacus

Terug