De Trudy's Cycling Team

Westhoek Dag 3Na een deugddoende nachtrust stapte iedereen met volle moed naar de ontbijttafel. Maar hoe meer we naar buiten keken, hoe meer de moraal aan het wegzakken was. Niet alleen de wind, maar ook de donkere wolken sneden meerdere benen nu al af. Na het ontbijt snel de bagage klaarmaken, nog een stresskaksken...of twee :-) Opnieuw nog even de route overlopen met de manager en Ceo, de afspraak was na 60km in Otegem. Voor de terugkeer hadden we deze keer een parcours gekozen ten Noorden van Kortrijk, om zo geen tweemaal over dezelfde wegen te moeten.


Om 9u30 konden de 6 overgebleven Trudyanen (Van Marcke, Flecha, Martin, Hagen, Degenkolb en Spartacus) hun tocht aanvatten. Het eerste gedeelte ging in dalende lijn en de wind mooi in de rug. Na een 10km draaiden we op richting Voormezele en daar kregen we voor de eerste keer de wind vol tegen. De benen voelden meteen een heel pak zwaarder aan. Hierna richting Zillebeke - Bescelare - Dadizele, krijgen we weer wat windvoordeel. In Gullegem na 40km hielden we even halt om wat vocht af te laten en ook eens contact op te nemen met Taaf, Linda en Toeters die ons gingen bevoorraden. Via Kuurne ging het richting Harelbeke, waar we voorbij het gekende Forestierstadion reden. Net voorbij Deerlijk moesten Degenkolb, Hagen en Spartacus hun locomotieven even laten gaan op een hellende strook. Gelukkig voor hen kwam Otegem, eten & drinken dichterbij.


Na 62km was het echt hallelujah...onze soigneurs hadden zich (hoe kan het ook anders é) in een café in het centrum van Otegem genesteld (nen export gaat er altijd in é mannen), dit ter hoogte van het monument van wijlen Jef Planckaert. Linda had voor de nodige versnaperingen gezorgd en die gingen dan ook vlot naar binnen. Onze Van Marcke zat duidelijk nog heel fris en merkte meteen op dat de cafébaas een gewezen voetballer van RSC Anderlecht, namelijk Donald Van Durme. We hadden nog een aangename babbel met hem, maar na een half uurtje leek het ons beter om de weg verder te zetten. Zodat de beentjes niet te veel in rustmodus gingen. Na 70km kwamen we aan de "trambaan" in Berchem aan. Dit gaf de Trudyanen duidelijk moet en op de trambaan onderhielden Van Marcke en Martin nog een stevig tempo. Schorisse nog 22km te gaan en de klim van de Langestraat, ondanks de tegenwind kwam ook iedereen hier nog vlot boven. Moraal hebben doet veel é mannen. Boven op het kruispunt in Ellezelles gingen onze gedachten toch even naar de wielertoeriste die daar zaterdag was aangereden door een auto. Ook onderweg hebben we ondervonden dat attent zijn en vooral veligheid inbouwen heel belangrijk zijn. Ondertussen waren we centrum Flobecq voorbij en kon het aftellen echt beginnen, nog 10km te gaan. Everbeek nog 5km te gaan.....en toen was het zover om 14u35 reden we met ons zessen fier het marktplein over....daar kregen van onze ploegleider Fred een staande ovatie...zelfs de socialisten lukt dat niet meer op de eerste mei.


Binnen zat de keet weer lekker vol, maar we bemachtigden nog een plaatsje om de aangeboden boterhammetjes en halve liter binnen te werken. Even later kwam ook onze Lars nog binnen, jammer genoeg hebben we mekaar onderweg mislopen in deze laatste rit. Topkerel om ons toch nog eens tegemoet te komen. Luigi kwam voor alle zekerheid nog eens checken of er nog iets in de kas over was, en ook hij kon tevreden zijn.


Voila meer kan ik er niet meer over schrijven mannekes, het was fantastisch. Op enkele kleine ongemakken na: geschuurd balletje, pijnlijke poep, nekpijn, zure cola bij de Franki,....ge moet er wat voor over hebben é :-). Ik wil iedereen bedanken die mee was, jullie waren aangenaam gezelschap. Nog een bedankje voor onze volgers en het voorzien van de nodige bijstand met eten, kledij,... Bedankt Taaf, Linda, Toeters, Katrien, Nele en Amber (we gaan zeker nog eens bij Franki é Amber). De sterke beiren die ons thuisgebracht hebben Martin, Van Marcke en Flecha. Degenkolb en Hagen om mij gezelschap te houden op de terugweg in moeilijke momenten. Larsken en Boss voor het gezelschap al oprijden, El Pistoleiro dat zijn klimmerstalent nog eens etaleerde op de Kemmel en mijn slaapgenoot Cavendish om mijn serenades te aanhoren.


Hierbij nog enkele statistieken Verteerde dranken en degustaties (kan zijn dat ik er een aantal vergeten ben, de Martin heeft mij geholpen:-) Queue de Charrue (blond,donker), Nunnebier, Sint-Bernardus (wit, abt12), Goedendag, Paix Dieu, Omer, Stella, Export Blauw,Westvleteren (6, 8, 12), Kapittel (tripel,blond, pater), Guinness, Jupiler, Papegaai, Pannepot, Blinde Mol, Keikoppenbier, Hommelbier, Boerinneke, Tripel Karmeliet, Le Fort tripel, Kwaremont, Filou, Saison de Lucien, Spartacus, De Maeght van Gottem, ...... ik moet stoppen want krijg weeral dorst ;-)


Fietsstatistieken:

Geraardsbergen - Loker : 109km - 778hoogtemeters - 26,6km/u

Bierfietsroute: 74km - 427hoogtemeters - 25km/u

Loker - Geraardsbergen: 110km - 580 hoogtemeters - 26km/uGroetjes Spartacus en tot de volgende

Terug